Provincie Limburg

www.limburg.nl
Besluitenlijst PS

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 29 april 2003

Onderwerp

Besluit


1.


Evaluatie toetsing rampenplannen

Informatie: N. Herzig, afdeling Kabinet tel.(043) 389 70 22
e-mail:
: nmj.herzig@prvlimburg.nl

In de evaluatie wordt teruggekeken op het resultaat van de toetsing van 18 rampen-plannen met een nieuwe en strengere systematiek. Daaruit blijkt dat er nog verbeterpunten zijn voor vrijwel alle plannen. Besloten is:1. De evaluatie terug te koppelen met de regionale brandweren en de gemeenten: de portefeuillehouder te machtigen voor eventuele correspondentie terzake.2. Na de inwerking treding van de Wkr plannen af te keuren waarin voor- geschreven onderdelen ontbreken en te streven naar een zo groot mogelijke volledigheid van de aanwezig onderdelen.3. Door te gaan met de huidige manier van toetsen totdat een nieuwe wet over het toetsen per 01-01-2004 van kracht is.


2.


Landschappelijke en ecologische visie noordflank plateau van Schimmert

Informatie: G. v.d. Westen, afdeling Groen tel. (043) 389 79 75
e-mail:
gjjm.van.der.westen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de gemeente Beek en Bureau Groenplanning te berichten dat de door het bureau ontwikkelde globale visie past binnen de PES. Hierbij wordt van de gemeente Beek verwacht dat zij aangeeft hoe wordt omgegaan et de betrokken agrariërs en de rode contour. Duidelijkheid over het vergroten van de bestaande groeves in het gebied Spaubeek-Nuth zal worden geboden in het kader van de beleidsvorming voor ophooggrondstoffen in Zuid-Limburg in 2004.


3.

Opdrachtverlening voor onderhoud van en langs provinciale wegen in de provincie Limburg

Info: M.G.J. Ramaekers, afdeling Provinciale Wegen tel.. (043) 389 99 21
e-mail:
mgj.ramaekers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben opdrachten verleend aan de gezamenlijke SW-bedrijven voor kleinschalige werkzaamheden van en langs provinciale wegen.


4.

Wonen WelzijnZorg en een Visie op Zorg, Wonen en Welzijn

Informatie:C. Selen-Verdellen,afdeling Zorg tel. (043) 389 71 10
e-mail:
chm.verdellen@prvlimburg.nl

Op basis van de in 2002 en 2003 gehouden werkconferenties regiovisie en WonenWelzijnZorg, hebben Gedeputeerde Staten een notitie "Sturen op samenhang in Zorg, Wonen en Welzijn" opgesteld ten behoeve van de partners in de regionale en bovenregionale overlegtafels die verdere uitwerking geven aan het thema Wonen, Welzijn en Zorg. Deze notitie met onderzoeksresultanten naar de zorgbehoefte, wordt toegezonden aan de voorzitters van de regionale overlegtafels, de deelnemers van de voormalige RZO's, alle gemeenten en het Huis voor de Zorg en ter kennis gesteld aan de leden van Provinciale Staten.


5.

Educatief Project Jaar van de Boerderij 2003

Informatie: M. Curfs, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel.(043) 389 71 28
e-mail:
mjhw.curfs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om een educatief project in het kader van het jaar van de Boerderij 2003 te entameren.Dit project is gericht op de bovenbouw van het primair onderwijs in Limburg.Kinderen en leerkrachten worden hiermee in de gelegenheid gesteld op locatie kennis te maken met de historische boerderij en het moderne boerenbedrijf.Bij dit project zijn ondermeer de boerderijmuse Eyndershoof in Nederweert, de Locht in Melderslo en de LLTB betrokken. .


6.

Aanbieding PBOO-rapport nulmeting wachtlijstmonitor

Informatie: J. Salet, afdeling Zorg tel.(043) 389 74 35
e-mail:
djf.salet@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het rapport "Het Limburgse wachtlijstprogramma, nulmeting en eerste rapportage van de wachtlijstmonitor" ter kennisneming aangenomen en zullen het ter informatie zenden aan de leden van Provinciale Staten.


7.

Vragen ex artikel 38 RvO van de heer Janssen (SP) inzake het Agrarisch Vestigings-gebied Nederweert (AVN)

Informatie: P. Swarts, afdeling Landelijke Leefomgeving tel.(043) 389 73 81
e-mail:
pgj.swarts@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten beantwoorden de vragen met de mededeling dat zij de afwijzing van het AVN door de gemeenteraad respecteren. De planvorming van de reconstructie bevindt zich op dit moment echter in een fase, waarin mede op grond van een milieu effect rapportage inzichtelijk wordt gemaakt in hoeverre het nuttig en wenselijk is dat voor het bieden van perspectief aan de intensieve veehouderij, ook agrarisch vestigingsgebieden worden ontwikkeld. De dynamiek die hierdoor ontstaat kan bovendien in belangrijke mate bijdragen aan de ontwikkeling van de belangen van natuur en wonen. In geval sprake is van een wezenlijk planonderdeel dan is een voldoende borging, o.a. via rechtstreekse doorwerking naar POL en/of gemeentelijk bestemmingsplan, zeer wel te overwegen.


8.

Toekenning provinciale subsidie t.b.v. de procesaanpak voor de projectvestiging glastuinbouw Californië

Informatie: M. Siecker, afd. Ruimtelijke Inrichting Noord tel.(043) 389 71 91
e-mail:
mc.siecker@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de gemeente Horst aan de Maas een provinciale subsidie te verlenen van in totaal 60.000,-. Door middel van deze subsidie wordt de gemeente in staat gesteld een businessplan voor de grondexploitatiemaatschappij Californië alsmede een bestemmingsplan met bijbehorend milieueffectrapport voor het gebied van de projectvestiging op te laten stellen.


9.

Voorbeeldprojecten armoede

Informatie: A. Vanderhaeghe, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel.(043) 389 99 49
e-mail:
ampc.vanderhaeghe@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stemmen in met betaling van het door PLANgroep geleverde meerwerk op voorwaarde dat uiterlijk eind september 2003 met ten minste twee Limburgse gemeenten een contract is getekend voor de implementatie van het ToekomstPLAN. Hiertoe zal een bedrag van 21.685,- worden gecommitteerd ten laste van de committering van het Steunfunctiebudget Sociale Ontwikkeling 2002.


10.

Aanvraag voor havo door Hezeland College te Gennep

Informatie: H. de Jong, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel. (043) 389 74 78
e-mail:
h.de.jong@prvlimburg.nl

De Provincie Limburg heeft van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen het verzoek gekregen om een advies te geven over de aanvraag voor een havo aan het Hezeland College in Gennep. Gedeputeerde Staten hebben een negatief advies hierover ter vaststelling voorgelegd aan Provinciale Staten. Het advies is gebaseerd op het feit dat de school niet aan de stichtingsnorm voor een havo zal kunnen voldoen.


11.

Aanvraag Intrasectoraal programma DaCapo College Sittard

Informatie: H. de Jong, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel. (043) 389 74 78
e-mail:
h.de.jong@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om een positief advies aan de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen te geven over de aanvraag van het DaCapo College in Sittard om in het vmbo het intrasectoraal programma Handel & Administratie aan te mogen bieden. De school voldoet namelijk aan de criteria die voor het aanbieden van zo'n programma gelden.


12.

Verzoek van E,til om een provinciale bijdrage in onvoorziene kosten RAIL 2002

Informatie: R. Widdershoven, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs
tel. (043) 389 7131
e-mail:
rmjm.widdershoven@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het verzoek van E,til om een provinciale bijdrage in onvoorziene uitgaven in het kader van het RAIL-project niet te honoreren. In het kader van RAIL is er geen sprake van een (financiële) opdrachtrelatie tussen Provincie en E,til.


13.

Marktonderzoek Fietspadenknoop-puntensysteem Limburg

Informatie: ing. P. Sangersafdeling Economische Infrastructuur en Toerisme
tel.(043) 389 76 91
e-mail:
pcaj.sangers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om het Limburgs Bureau voor Toerisme een subsidie te verlenen van 23.671,- ten behoeve van het opstellen van een marktonderzoek van het fietspadenknooppuntensysteem in Limburg. Dit marktonderzoek verschaft inzicht in:- de functionaliteit van het netwerk;- de belevingswaarde en attractiviteit van het netwerk;- het aantal fietsers dat gebruik maakt van het systeem;- kenmerken van de gebruikers;- de door de gebruikers gewenste verbeteringen van het systeem.


14.

Vragen ex artikel 38 RvO van mevrouw Martens-Berghs (OU) inzake stortingen van baggerslib in het kanaal door RWS

Informatie: H. Vinken, afdeling Vergunningen tel. (043) 389 78 93
e-mail:
hpg.vinken@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden vastgesteld op de vragen van Mevrouw Martens (OU) over de voorgenomen storting door Rijkswaterstaat, van baggerslib in het kanaal Wessem-Nederweert.


15.

Definitief besluit om de Wm-vergunning voor de ijzergieterij De Globe, niet te wijzigen

Informatie: J. Ubachs, afdeling Vergunningen tel. (043) 389 75 44
e-mail:
jpjh.ubachs@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het verzoek van De Globe BV te Hoensbroek om de stofemissievoorschriften te wijzigen, niet te honoreren.


16.

Brief aan de staatssecretaris van VROM inzake uitblijven besluit op bezwaar-schift tegen beschikking van VROM op meerjarenraming bodemsanering

Informatie: T. Arts,afdeling Stedelijke Leefomgeving tel. (043) 389 75 47
e-mail:
mgpi.arts@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de staats-secretaris van VROM verzocht om snel informatie te verschaffen over de toekenning van budget voor de uitvoering van de bodemsaneringsoperatie in Limburg. De staatssecretaris zou in februari 2003 zijn besluit hebben moeten nemen. Dat besluit blijft uit. De Provincie Limburg is inmiddels de lopende zaken op het gebied van bodemsanering uit eigen middelen aan het voorfinancieren.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. 5-5-2003 11:05