Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 1 mei 2003

Ambachtelijk ijsseizoen goed van start

WOERDEN, 1 mei 2003 - Het ijsseizoen is al weer volop aan de gang. Dankzij het extreem mooie voorjaarsweer van de afgelopen weken weten de consumenten de weg naar de ambachtelijke ijssalon weer goed te vinden. Zo ook naar IJssalon Vivaldi in Hoorn, de IJssalon van het jaar 2003, weet eigenaar Peter den Ouden te vertellen.

Stichting Activiteiten Fastfood- en IJsbedrijven Peter en Brigitte den Ouden zijn met hun ambachtelijke ijsbedrijf Vivaldi dit jaar gekozen tijdens de IJsvakbeurs in Vianen tot IJsalon van het jaar 2003. `Deze titel heeft ons absoluut geen windeieren gelegd,' aldus Peter den Ouden. `Mede dankzij deze titel en natuurlijk het goede weer van de afgelopen weken hebben we een bijzonder goede start van het seizoen gemaakt.'

Jaarlijks wordt er tijdens de IJsvak in Vianen gestreden om de felbegeerde titels om De Gouden IJsspatel en de Gouden IJscoupe. De winnaar van het overall klassement van beide wedstrijden mag zich een jaar lang De IJssalon van het Jaar noemen. Deze wedstrijden worden georganiseerd door de Stichting Activiteiten Fastfood- en IJsbedrijven die verbonden is aan Koninklijk Horeca Nederland met als doel het promoten van het ambachtelijk bereidt ijsproduct. De deelnemers aan de ijsbereiders wedstrijd 'De Gouden IJsspatel' hadden als opdracht het ter plaatse bereiden van een ijssmaak van een eigen, vooraf bereide compositie. De smaak van 2003 was Cocosijs. Als winnaar van deze Gouden IJsspatel is dit jaar Willem Roeper van Parels IJs en Zo uit Oudeschild (Texel) uit de bus gekomen.

De opdracht van vakwedstrijd 'De Gouden IJscoupe ' was om in zeven minuten tijd vier identieke ijscreaties te maken, bestaande uit minimaal drie ijssoorten. Eén ijssoort diende in ieder geval Cocosijs te zijn. De winnaar van deze wedstrijd is Brigitte den Ouden, de uiteindelijke winnares van het overall klassement en dus de winnaar van de `IJssalon van het jaar 2003' titel.

De jury beoordeelde op onder andere smaakcombinatie, kleur, presentatie en originaliteit.

Noot voor de redactie -