Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 5-05-2003
1e persbericht van maandag 5 mei 2003 Berichten uit de regio

Valkenswaard: Aanrijding onder invloed
Een 56-jarige automobilist uit Hechtel (B) is zondagavond om 18.34 uur op de Markt aangehouden. De man had kort ervoor een Valkenswaardse vrouw tijdens het oversteken aangereden. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,65 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd.

Eindhoven: Aanrijding onder invloed
Zondagavond om 19.08 uur is op de Ministerlaan een 41-jarige Eindhovense snorfietser aangehouden. De verdachte was kort ervoor betrokken bij een aanrijding met een personenauto bestuurd door een 45 jarige Eindhovenaar en bleek onder invloed te zijn. De bestuurder van de personenauto sloeg op de kruising Ministerlaan Van Oldenbarneveltlaan rechtsaf en verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van rechts, over het fietspad, rijdende snorfietser. Er raakte niemand gewond. De automobilist kreeg proces-verbaal. Op het bureau bleek uit onderzoek dat de 41-jarige verdachte 65 .22 patronen bij zich droeg. Deze patronen zijn inbeslaggenomen. De man is na verhoor met de nodige verbalen naar huis gezonden.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Wenckenbachstraat is zondagavond om 19.35 uur een 54-jarige automobilist uit Waalre aangehouden. De man bleek onder invloed te zijn en weigerde elke medewerking. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Best: Onder invloed
Zondagavond rond 20.40 uur is in de Prinses Beatrixlaan een 65-jarige Bestenaar aangehouden. Hij reed met zijn auto terwijl hij onder invloed was van drank. De man blies op het politiebureau ruim 2,00 promille. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Eindhoven: Onder invloed
Zondagavond om 21.00 uur is in de Karel de Grotelaan een 25-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij reed met zijn auto terwijl hij onder invloed was van drank. De man blies op het politiebureau 0,90 promille. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Valkenswaard: Inbraak woning
Het afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan de Europalaan in Valkenswaard. De inbrekers braken een raam open. Ze hebben een fotocamera met bijbehorende apparatuur en een paspoort gestolen.

Eindhoven: Mishandeling taxichauffeur
Maandagmorgen om 3.00 uur is op het Stratumseind een 21-jarige Veldhovenaar aangehouden. Hij had een taxichauffeur mishandeld en de taxi beschadigd. De taxi was door andere mensen besteld. Toen de chauffeur in een café kenbaar maakte dat de taxi voor stond, kroop de Veldhovenaar in de taxi. Hij weigerde de taxi te verlaten en sloeg naar de chauffeur. Toen die terugsloeg ging de Veldhovenaar de chauffeur achterna, kroop over het dak van de taxi en schopte tegen de auto. De Veldhovenaar werd daarna door de politie aangehouden. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Maandagmorgen om 0.45 uur is op de Vonderweg een 44-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij reed met zijn auto terwijl hij onder invloed was van drank. De man blies op het politiebureau 0,95 promille. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Maandagmorgen om 3.30 uur is op de Boschdijk een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij reed met zijn auto terwijl hij onder invloed was van drank. De man blies op het politiebureau 1,00 promille. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Veldhoven: Onder invloed
Maandagmorgen om 2.05 uur is op de Heerbaan in Veldhoven een 22-jarige man uit Maastricht aangehouden. Hij reed met zijn auto terwijl hij onder invloed was van drank. De man blies op het politiebureau 0,75 promille. Hij kreeg een transactie van 190 euro.

Waalre: Diefstal personenauto
Tussen zaterdagavond 20.00 uur en maandagmorgen 08.00 uur is er vanaf de Markt een personenauto, merk Hyundai, type Atos, kleur rood, voorzien van het kenteken ZG-HN-69, weggenomen.

Waalre: Diefstal uit een woning
Uit een woning aan de Clivialaan zijn tussen zondagavond 23.30 uur en maandagmorgen 07.15 uur een digitale camera, 3 sleutels en een portefeuille met 50 euro weggenomen. Onbekend is hoe men de woning is binnen gekomen.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Vanmorgen tussen 09.17 uur en 11.05 uur is er een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale weg. Van de 595 gecontroleerde voertuigen reden er 73 harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u.

Eindhoven: Opsporing verzocht
Vanavond wordt in het programma Opsporing Verzocht de foto getoond van de hoofdverdachte van de bankoverval/gijzeling van 28 april.