Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o. 1
van Zondag 04-mei-2003 07:00 uur
tot Maandag 05-mei-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Freek Fridrichs (038-496 38 91)
---

15-JARIGE RIJDT SCHADE MET AUTO



DEVENTER - Op het Bellendonkplein heeft vannacht rond 01.30 uur een 15-jarige jongen uit Deventer met een personenauto schade gereden aan een geparkeerd staande auto van een 39-jarige man uit Deventer. De jongen was ontstemd over een probleem in de relationele sfeer, en stapte na een paar alcoholische drankjes in een auto en scheurde hiermee over het plein. Toen hij achteruit reed botste hij tegen de geparkeerde auto en ging er vandoor. De politie zal de man aanhouden.

(03-054597)


---

MAN IN INVALIDENWAGEN AANGEREDEN



DEVENTER - Op de parallelrijbaan van de Margijnenenk heeft een automobilist (leeftijd + woonplaats onbekend) gistermiddag een 83-jarige man uit Deventer in zijn invalidenwagen aangereden. De automobilist reed achteruit, omdat er voor hem een auto kwam staan. Hij stond ter hoogte van de wegversmalling bij de ingang naar het winkelcentrum. Tijdens het achteruit rijden heeft hij wel achteruitgekeken maar heeft het voor hem van links komende invalidenvoertuig niet gezien. Hierdoor werd het invalidenvoertuig omver gereden en viel de bestuurder ervan hard op de grond. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd, waar een flinke buil op het hoofd geconstateerd werd.

(03-054427)


---

SNORFIETSER AANGEREDEN



DEVENTER - Op de kruising Radstakeweg - G. ter Borchstraat heeft een 21-jarige man uit Olst gisteravond een 19-jarige man uit Deventer op zijn snorfiets aangereden. De bromfietser reed over de Radstakeweg vanuit de Zandweerdsweg richting de G. ter Borchstraat. De auto kwam op dat moment uit de G. ter Borchstraat rijden richting de Radstakeweg. Vermoedelijk verleende de automobilist de van rechts komende bromfietser geen voorrang. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd, waar geen fracturen werden geconstateerd, maar wat spierletsel.

(03-054512)


---

DRONKEN MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING



DEVENTER - Gisteravond even voor negenen kreeg de politie de melding dat er in een sportkantine een man zou zijn doorgedraaid. Ter plaatse was de man al weg en bleek met een groep andere sporters, op de Ceintuurbaan te staan, waar al andere collega-agenten aanwezig waren. De 21-jarige bewuste man uit Deventer stond met een bebloed gezicht, onder invloed, er tussen. Hij had blijkbaar ruzie gehad. Hij werd door zijn broer van de groep weggeleid, maar hij bleef echter terugkomen om verhaal te halen. Een agent gaf hem toen een waarschuwing. Hij beledigde toen de agenten, waarop hij na een korte sprint aan de Hoge Hondstraat werd aangehouden. Tijdens de fouillering beledigde hij de politie wederom. Verder bleek hij ook schade te hebben gemaakt aan het politievoertuig. De man werd meegenomen en ingesloten.

(03-054521)


---

Einde


---- --

Persinfo politie regio Ijsselland'
District Noord Steenwijk/Horst&Waterland
Van 4 op 5 mei 2003-05-05.
Piket Freek Fridrichs
038-4963891



AANRIJDING MET REEEN



STAPHORST- Op zondag, 4 mei 2003 te 06.35 uur vond er op de A32 een aanrijding plaats tussen een personenauto en twee de weg overstekende reeen. De 29 jarige bestuurster van een personenauto uit Steenwijk kwam met haar auto vanuit de richting Meppel en reed in de richting Zwolle. Ter hoogte van Staphorst staken plotseling twee reen de A32 over. De 29 jarige bestuurster kon de reeen niet mneer ontwijken. Beide dieren werden tengevolge van de botsing gedood. De auto liep zware materiele schade op en moest worden afgesleept.
---

RIJBEWIJS INGEVORDERD



ROUVEEN- Op zondag, 4 mei 2003 te 20.30 uur werd op de Hasselterweg een 38 jarige bestuurder uit Apeldoorn van een personenauto gelaserd. Hij reed (gecorrigeerd) met een snelheid van 132 km/u, daar waar 80 km/u is toegestaan. Verdachte staande gehouden en Rijbewijs ingevorderd. PV wordt opgemaakt.
---

INBRAAK EN DIEFSTAL UIT AUTO'S



KUINRE- In de nacht van 3 op 4 mei 2003 werd in drie auto's, die op verschillende plekken aan de Henric de Cranestraat stonden geparkeerd ingebroken. In alle gevallen werd een een portier geforceerd. Uit de auto's werd audioapparatuur en een mobiele-telefoon gestolen. Totale inbraak schade aan de auto's en waarde gestolen goed is niet bekend.
---


Einde dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland



---- --

Politie IJsselland
Persberichten Salland 1
van Zondag 04-mei-2003 07:00 uur
tot Maandag 05-mei-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Freek Fridrichs (038-496 38 91)
---

PV VOOR BALDADIGHEID



HEINO - Gistermiddag is een 19-jarige man uit Liederholthuis op het Marktplein voor het gemeentehuis aangehouden, omdat hij de vlag daar uit de mast had gehaald. Hij gaf aan dat het een weddenschap betrof en dat hij de vlag weer terug wilde hangen. Hij bleek echter niet te beseffen dat de vlag er voor de dodenherdenking hing, en dat door het weghalen ervan mensen gekwetst konden worden. De man werd voorgeleid en kreeg een proces-verbaal wegens baldadigheid. Daarna kon hij alsnog onder toezicht de vlag terughangen.

(03-054454)


---

Einde


---- --

Persinfo politie regio Ijsselland
District Midden Hardenberg/Dalfsen/Ommen
Van 4 op 5 mei 2003.
Piket Freek Fridrichs
038-4963891



AUTO UITGEBRAND



BALKBRUG- Op zondag, 4 mei 2003 te 09.35 uur melding van een autobrand op een parkeerplaats aan de Meppelerweg te balkbrug. Ter plaatse bleek dat de 23 jarige eigenaar van de auto uit Witharen, plotseling rook achterin de auto constateerde. Direct hierop begon de hele auto te branden. Brandweer heeft de brand geblust. Auto is afgesleept. De vermoedelijke oorzaak van de brand was kortsluiting in de bedrading. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
---


Einde dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen



---- --

Politie IJsselland
Persberichten Kampen e.o. 1
van Zondag 04-mei-2003 07:00 uur
tot Maandag 05-mei-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Freek Fridrichs (038-496 38 91)
---

RIJBWIJS GEVORDERD VOOR RIJDEN ONDER INVLOED



KAMPEN - Op de Flevoweg is gisteravond een 35-jarige man uit Dronten aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 575 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

(03-054536)


---

RIJBEWIJS INGEVORDERD VOOR 69 KM TE HARD



KAMPEN - Op de Kamperstraatweg heeft het team Verkeersveiligheid gistermiddag een 41-jarige man uit Dronten aangehouden voor te hard rijden. De man reed hard door Kampen en kon vervolgens gemeten worden op 149 km/u (gecorrigeerd) waar 80 is toegestaan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

(03-054497)


---

RIJBEWIJS INGEVORDERD VOOR 67 KM TE HARD



KAMPEN - Op diezelfde Kamperstraatweg is gisteravond een 24-jarige man uit Wezep door het team Verkeersveiligheid aangehouden wegens te hard rijden. De man werd belaserd, terwijl hij 147 km gecorrigeerd reed waar 80 km is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

(03-054503)


---

Einde


---- --

Persinfo politie regio Ijsselland
District Midden Zwolle
Van 4 op 5 mei 2003
Piket Freek Fridrichs
038-4963891



ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR



ZWOLLE- Op zondag, 4 mei 2003 te 23.56 uur werd op de Nieuwe Veerallee een 45 jarige auto bestuurder uit Hattem aangehouden terzake overtreding van artikel 8 van de Wegenverkeerswet. Aan het bureau blies hij 590 ug/l. Na hewt opmaken van procesverbaal, een rijverbod van 6 uur en een ingevorderd rijbewijs werd de man weer in vrijheid gesteld.
---

KENTEKENPLAAT ONLEESBAAR GEMAAKT.



ZWOLLE- Op zondag, 4 mei 2003 te 15.41 reed een 37 jarige motorrijder uit Zwolle op zijn motor over de Ijsselallee. Hij had de kentekenplaten van zijn motor zodanig omgebogen, dat het kenteken niet te lezen was. De bestuurder als verdachte staande gehouden en procesverbaal aangezegd.
---

AUTOINBREKERS AANGEHOUDEN



ZWOLLE- Op zondag, 4 mei 2003 te 17.24 uur melding autoinbraak aan de Assendorperdijk. Getuigen hadden e.e.a zien gebeuren en waren achter de daders aangegaan en zouden zich nu in Park Weezenlanden zijn. Ter plaatse werden op aanwijzing de getuigen twee verdachten aangehouden. De verdachten betreffen een 31 jarige man en een 29 jarige man, beiden uit Zwolle. Beide verdachten zijn inverzekering gesteld.
---

INBRAAK EN DIEFSTAL UIT BEDRIJF



ZWOLLE- Op zondagavond, 4 mei 2003 te 22.18 uur een inbraak alarm bij een bedrijf aan de Marconistraat te Zwolle. Ter plaatse bleek een ruit te zijn vernield. Een brandkastje was in z'n geheel weggenomen. Inhoud brandkastje is op dit moment niet bekend. Ook een aanwezige kassa werd opengebroken. Hieruit werd een bedrag aan geld weggenomen. TR stelt een onderzoek in. De totale schade is niet bekend..
---

WONING VOL ROOK



ZWOLLE- Op zondag, 4 mei 2003 te 11.42 melding, dat aan de Haakmos een woning vol rook stond. De bewoners waren niet thuis. Bij het ter plaatse komen bleek, dat de bewoners ook juist thuis waren gekomen. Oorzaak rook was het feit, dat er een pannetje bouillon op het gas was gezet, waarna de bewoners weg waren gegaan. Het pannetje kookte droog met voornoemd gevolg.
---

Einde dagrapport Pers Zwolle



---- --