Ingezonden persbericht

5 mei 2003

Nieuwe generatie switches van Belkin

~ introductie van betaalbare en ruimtebesparende oplossingen voor PS/2 gebruikers ~

Belkin, marktleider in randapparatuur en accessoires voor computers en onlangs uitgeroepen tot de Best Vendor en Best Retail Strategy tijdens het Gartner Retail Vision 2003 evenement in Barcelona, heeft haar productassortiment met twee nieuwe 2-poort toetsenbord, video en muis (KVM)-switches uitgebreid. De 2-poort switches worden geleverd met een ingebouwde kabel of met een gebundelde kabel voor een prijs van respectievelijk Euro 49,99 en Euro 44,99 inclusief BTW.

Met de switches zijn zowel thuis- als zakelijke PC-gebruikers in staat om twee PS/2 computers te besturen vanaf één console. Daarmee bespaart men niet alleen honderden euro s bij de aanschaf van nieuwe hardware (monitor, toetsenbord of muis), maar ook veel ruimte op het bureau. Bovendien worden de dagelijkse PC-taken nog eenvoudiger voor gebruikers, dankzij de extra functies die zijn toegevoegd, zoals muis- en toetsenbordemulaties en sneltoetsfunctionaliteit. Deze functies zorgen ervoor dat gebruikers snel tussen de verschillende poorten kunnen wisselen door het geven van toetsenbordcommando s.

De nieuwe switches worden geleverd met geïntegreerde kabels of met losse kabels. Het voordeel van de KVM-switch met geïntegreerde kabels is dat er geen aparte voeding nodig is, omdat de switch gebruik maakt van de stroom van het toetsenbord. Beide switches hebben een automatische scanfunctie. Bovendien zorgen de met kleuren gecodeerde connectoren ervoor dat het installatieproces en de organisatie van kabels soepel verloopt. De KVM-switches ondersteunen allebei een hoge kwaliteit schermresolutie tot maximaal 2048x1536 pixels met een frequentie van 65Hz, dankzij de ingebouwde coaxiale VGA-bekabeling.

"De introductie van onze 2-poort KVM-switches is een aanvulling op onze uitgebreide KVM-productenreeks. Computergebruikers kunnen nu optimaal gebruikmaken van hun bronnen voor een zéér betaalbare prijs", zei Jos van Aalst, Director Sales & Marketing Benelux, Middle East & South Africa bij Belkin. Hij vervolgt: "Belkin s KVM-series zijn speciaal ontworpen om bedrijven en PC-gebruikers maximale flexibiliteit te bieden, zodat zij snel kunnen schakelen tussen de verschillende toepassingen."

De nieuwe KVM-switches werken met verschillende besturingssystemen en worden geleverd met een garantie van drie jaar. Bovendien hebben gebruikers gratis toegang tot meertalige technische ondersteuning.

(343 woorden)

Over Belkin
Belkin is één van 's werelds grootste fabrikanten van computerkabels, UPS- en spanningsbeveiligingsproducten, FireWire en USB connectiviteitsproducten en is opgericht in 1982. Het productaanbod van het bedrijf omvat daarnaast standaard en op maat gemaakte kabels, KVM-switches, apparatuur voor gedeeld gebruik van handbediende en automatische randapparatuur, bekabeling voor lokale netwerken (LAN) en netwerkhardware en -accessoires, accessoires voor mobiele telefoons/PCS en PDA's, geavanceerde audio- en videokabels en componenten voor gebruikers van desktopcomputers en notebooks.

Als erkenning voor het succes dat Belkin in 2001, 2002 en 2003 op zowel de Europese als de Amerikaanse markt heeft behaald, werd Belkin op de RetailVision - het toonaangevende door Gartner georganiseerde evenement voor de IT-detailhandel - bekroond met een record aantal prijzen.

Het Europese hoofdkantoor van Belkin bevindt zich in het Engelse Northampton. Daarnaast zijn er nog verkoop- en marketingvestigingen in Schiphol-Rijk en München. De producten van Belkin zijn verkrijgbaar via een Europees netwerk van grote distributeurs, detailhandelaren en postorderbedrijven.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website op www.belkin.nl

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com
kimv@lewispr.com

Voor meer informatie over Belkin kunt u contact opnemen met PR Coördinator Emma Clarke: Tel:+31 (0) 20 654 73 29
Email: emmacl@belkin.comwww.belkin.nl

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com