Wim van Velzen

Christen Democratisch Appel European People's Party European People's Party and European Democrats Group

Persbericht

Actieplan voor meer onderzoek en ontwikkeling in Europa

Datum: 2 Mei 2003 Bron: Europese Commissie

Op 30 april heeft de Europese Commissie een actieplan goedgekeurd dat de onderzoeksinspanningen in Europa moet opvoeren. Het actieplan behelst een zogenaamde roadmap die concrete inspanningen weergeeft.

Commissaris voor Onderzoek Busquin: "Deze blauwdruk van maatregelen vormt de start van een proces dat het potentieel bezit om het tij voor O&O in Europa te keren en de Unie op weg te helpen de 3%-doelstelling tegen 2010 te verwezenlijken. Dit is voor Europa de kans om zijn concurrentiepotentieel te verhogen en te zorgen voor duurzame verbeteringen in de kwaliteit van het bestaan. Een en ander vereist echter wel vastberaden en gecoördineerde inspanningen van alle betrokken partijen - de huidige en de toekomstige lidstaten van de EU en belanghebbenden uit de openbare en de particuliere sector. Iedereen kan en moet bijdragen om van dit actieplan een succes te maken."

Dit is precies hetgene waar de EVP-ED fractie zich tijdens de voorbereidigen van de Voorjaarstop in maart 2003, met het indienen van de resolutie zich sterk voor heeft gemaakt. Onderzoek en ontwikkeling zijn cruciaal voor het behalen van de Lissabondoelstelling.