Politie Midden- en West Brabant

Schietincident Haagse Beemden (2e b)

Breda, maandag 5 mei 2003

Schietincident Haagse Beemden ( 2e bericht)

BREDA: Vannacht is een 60-jarige vrouw in het trappenhuis van een flat aan de Arenberglaan beschoten. Het slachtoffer had verwondingen aan haar beide benen. Het incident speelde zich af in de relationele sfeer. De politie heeft de afgelopen maanden al meerdere keren assistentie verleend op het adres van het slachtoffer. De districtsrecherche stelt in samenwerking met het team PrinsenBeemden een nader onderzoek in.

De nacht van zondag 4 op maandag 5 mei 2003 kreeg de Bredase politie omstreeks 00.35 uur een melding dat er geschoten zou zijn in een trapportaal van een flat aan de Arenberglaan te Breda. Er waren verschillende schoten gehoord.

Hierop zijn vier surveillance auto`s ter plaatse gegaan. Bij het trappenhuis zagen zij een bloedspoor dat liep naar een woning. In de woning bevonden zich een gewonde vrouw, naar later bleek de 60-jarige bewoonster, en twee familieleden van haar. De vrouw bleek in elk been een inschot- en een uitschotwond te hebben. Zij werd door een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. Haar toestand is stabiel

Uit het relaas van de aanwezige mensen bleek dat het slachtoffer die avond bij thuiskomst was beschoten in de flat bij het trapportaal. De dader was via een brandtrap gevlucht. Vooralsnog lijkt het incident voort te vloeien uit problemen in de relationele sfeer. Het adres van het slachtoffer is bekend bij de politie. In de afgelopen maanden heeft de politie al diverse keren meldingen gehad vanuit en over dit pand.

De Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant heeft vannacht een sporenonderzoek ingesteld. De districtsrecherche stelt in samenwerking met medewerkers van het team PrinsenBeemden een nader onderzoek in.

Bron: Willem van Hooijdonk