Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 5 mei Tanja Rijsman 06-51649195

Mannen bedreigen elkaar
03-058369
Enschede, Stadsgravenstraat
04-05-03/23.46 uur
Na een melding dat er een man met een mes in de Stadsgravenstraat zou lopen, houdt de politie een 39-jarige Enschedeër aan. Hij heeft inderdaad een mes bij zich. Hij vertelt dat hij bedreigd is door een andere man en dat hij om die reden zijn mes heeft getrokken. De politie houdt vervolgens de tweede verdachte, een 29-jarige man aan. Ook bij hem wordt een mes aangetroffen. Beide heren hebben onenigheid gehad, de precieze aanleiding voor het messentrekken is nog niet duidelijk. Beide mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau. De messen zijn in beslag genomen.

Diefstal camper
03-058185
Oldenzaal, Munsterstraat
04-05-03
Een 35-jarige vrouw uit Oldenzaal doet aangifte van diefstal van een Camper. Het betreft een wit met blauwe Fiat Ducato Maxi met het kenteken 31-VR-ZV. De camper stond op een afgesloten bedrijventerrein aan de Munsterstraat in Oldenzaal. De daders hebben zich toegang tot het terrein verschaft door het hekwerk en de toegangspoort te vernielen. De diefstal vond plaats tussen zaterdag 3 mei 15.00 uur en zondag 4 mei 6.20 uur.

Diefstal auto
03-058232
Enschede, Parkweg
04-05-03
Een 27-jarige vrouw uit Hengelo doet aangifte van diefstal van haar auto. Het gaat om een rode Opel Corsa met het kenteken ZH-95-RL. De auto is weggenomen van een parkeerplaats aan de Wilmskamp in Hengelo. De diefstal vond plaats tussen zaterdag 3 mei 17.00 uur en zondag 4 mei 17.00 uur.

Aanrijding met doorrijden
03-058259
Overdinkel, Hoofdstraat
04-05-03
Een 50-jarige inwoner van Overdinkel reedt met z'n auto op de hoofdstraat bij café de grens. Als hij linksaf slaat om de inrit van Café de grens in te rijden, wordt hij aan de linkerzijde ingehaald door een bromfietser met twee meisjes achterop. De bromfietser botst tegen de linkerkant van de auto, waardoor schade ontstaat. Na het ongeval gaat de bromfietser er direct van door. De bestuurder van de auto probeert nog de twee meisjes tegen te houden maar dit lukt hem niet. Getuigen van het ongeval kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844. Auto vernield
03-058126
Oldenzaal, Enschedesestraat
04-05-03
Op 3 mei rond 22.20 uur krijgt een 22-jarige vrouw uit Oldenzaal op weg naar haar werk een kleine aanrijding op de afrit A1 t.h.v. de Enschedesestraat. De auto is zodanig beschadigd dat ze niet verder kan rijden. Ze laat de auto staan om deze de volgende dag op te halen. De auto, een zwarte Citroen AX staat geparkeerd op de parkeerstrook aan de Enschedesestraat in Oldenzaal. Tussen zaterdag 3 mei 22.45 uur en zondag 4 mei 7.15 uur hebben onbekende daders het voertuig vernield. Het dak van het voertuig is ingedeukt en ook rondom het voertuig zijn grote deuken aangebracht. Antenne, spiegels, zijruiten en interieur zijn volledig vernield. De schade loopt op tot duizenden euro's. De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de daders en toedracht van deze vernieling. Getuigen kunnen bellen met de politie Twente afdeling Oldenzaal via nummer 0900-8844.

Man rijdt door rood en veroorzaakt ongeval 03-058252
Almelo, kruising Wierdensestraat, Rohofstraat, Kersenstraat 04-05-03
Een 32-jarige Almeloër rijdt vanaf de Wierdensestraat door rood licht de kruising op. Hij veroorzaakt hierdoor een aanrijding met een 41-jarige man uit Enter die vanaf het stoplicht aan de Rohofstraat bij groen licht de weg op rijdt. Het voertuig van de 32-jarige komt tegen de gevel van een woning aan de Kersenstraat tot stilstand. De 32-jarige Almeloër is per ambulance naar het Twenteborg ziekenhuis vervoerd. De politie vermoedt dat de man alcohol had genuttigd in het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen. De 41-jarige man uit Enter en zijn echtgenote bleven ongedeerd. Beide voertuigen zijn zwaar beschadigd afgevoerd. Ook de woning liep forse schade op. De brandweer kwam ter plaatse om de woning is te stutten en het wegdek schoon te maken.

Internationale politieoefening in Oldenburg, Duitsland Nederlandse eenheden oefenen gezamenlijk met de "Bereitschaftspolizei Oldenburg" In het kader van een zich veranderende bilaterale verdragssituatie lijken toekomstige grensoverschrijdende gezamenlijke politiële acties tot de mogelijkheden te behoren. Daarom zal er in de periode van 6 tot 9 mei 2003 een gezamenlijke oefening tussen Nederlandse politie-eenheden uit Groningen, Friesland, Drenthe, IJsselland en Twente, met Duitse eenheden van de 'Bereitschaftspolizei Oldenburg' plaatsvinden. Deze derde internationale oefening moet volgens de ME-commandant van de 'Bereitschaftspolizei Oldenburg', Polizeioberrat Peter Wempe, ertoe dienen de verschillende tactieken en materialen te leren kennen en de persoonlijke contacten te intensiveren. Als waarnemers hebben zich verschillende gasten uit het binnen- en buitenland aangekondigd, zoals o.a. politiefunctionarissen uit Kroatië Uitgangspositie voor de oefening is een omvangrijke demonstratie. Daarna zullen de mobiele eenheden van de Nederlandse politie samen met hun Duitse collega's op het terrein van de Fliegenhorstkazerne Oldenburg dagelijks van 13.00 uur tot in de vroege avonduren temidden van leegstaande gebouwen oefenen. Circa 100 studenten van de 'Fachhochschule für Verwaltung und Rechtspflege, Fachbereich Polizei' zullen als demonstranten de politie-eenheden in deze oefensituatie weerstand bieden. Van tijd tot tijd zullen aan deze oefening ook de 'Hubschrauberstaffel', de hondengeleiders, de bereden groep en de technische eenheden van de 'Bereitschaftspolizei' deelnemen. Woensdag, 7 mei 2003 vanaf 13.00 uur wordt er een persconferentie gehouden op het terrein van de voormalige Fliegenhorstkazerne in Oldenburg, Duitsland. Namens Gerd Hespe, Polizeihauptkommissar, zijn vertegenwoordigers van de Nederlandse media hiervoor van harte uitgenodigd.Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met: Ernest ZinsmeyerPolitie DrentheBureau CommunicatieTel. 0592-361127 / 06 22662875

Tanja Rijsman
Districtsvoorlichter Zuid-Twente Telefoon: 053-455 55 68

V O O R B E H O U D
Dit bericht is van persoonlijke aard en uitsluitend bedoeld voor de geadresseerde. De Politie Twente is derhalve niet verantwoordelijk voor de inhoud en wijst bij voorbaat elke vorm van aansprakelijkheid als gevolg van geleden schade door dit bericht af.

D I S C L A I M E R
This message is personal and is intended solely for use by the individual or entity to whom it is addressed. Politie Twente takes no responsibility for its content and shall not accept any liability whatsoever for damage resulting from the use of this message.