Digitale Gemeente Houten

Houtense bridgers tweede in beker toernooi

maandag 5 mei 2003 - Bron: Bridgeclub

De Houtense bridgers Gert Jan Dekkers en Marcel Winkel zijn er met het Utrechtse STAR niet in geslaagd de NBB beker te winnen. De NBB beker is voor bridge wat de Amstelcup voor voetbal is.

STAR had zich geplaatst voor de finale waar tegen zeven andere clubs elk zeven spellen werden gespeeld. Omdat Winkels vaste partner Svend Germann niet aanwezig kon zijn, speelde Winkel met oud partner Kees Jan Willemsens. Met name de slemspellen waren voor deze onwennige combinatie een moeilijke hindernis. Zo misten zij een makkelijk haalbaar klein- en groot slem en gingen ook nog down in een onmaakbaar groot slem.

Desondanks stond STAR met nog een wedstrijd te gaan bovenaan. Deze laatste partij Tegen het Amsterdamse HOK werd nipt verloren. Hok sleepte een mooi klein slem schoppen binnen, waarin het nevenpaar van Willemsens-Winkel down ging.

Captain Ronald Hagoort was content met een tweede plaats: "Als je meeweegt dat wij met drie gelegenheidscombinaties speelden, is een tweede plaats een mooie prestatie".

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).