Korps: Friesland, plaats: Fryslân 5-05-2003
Politieberichten van 5/5 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Dokkum: verdrinking
De man die zondag omstreeks 04.10 uur in het water van de Harddraversgracht werd gevonden en die door verdrinking om het leven was gekomen, was de 36-jarige Eelke Cahais uit Dokkum. Zie ook de politieberichten van 3/5 (13.00 uur) t/m 4/5 (13.00 uur)

Drachten: inbraak auto`s
Het afgelopen weekend werd ingebroken in een drietal bedrijfsauto`s, die stonden op het terrein van een bedrijf aan de Tussendiepen. Van de auto`s was de deur naar de laadruimte opengebroken. Er werden een steekwagen en een aantal dozen snoepgoed weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 31-jarige inwoner van Kollumerzwaag, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Het afgelopen weekend werd ingebroken in een bedrijf aan de Mr. P.J. Troelstrastraat. Men een baksteen werd een ruit van het kantoor vernield. Een direct achter deze ruit staande computer werd weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 53-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Sneek: aanrijding met gewonden
Maandag omstreeks 11.15 uur vond op de Stadrondsweg voor de verkeerslichten bij de afslag naar Bolsward een aanrijding plaats waarbij drie auto`s waren betrokken. Een 57-jarige inwoner van Parrega en een 51-jarige inwoner van Heerenveen stonden met hun auto`s stil voor het verkeerslicht. Een 75-jarige inwoner van Diepenheim bemerkte te laat dat de auto`s voor hem stilstonden. De man kon een aanrijding niet meer voorkomen. De Heerenvener en de inwoner van Parrega werden overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Ook de 69-jarige vrouw van de inwoner van Diepenheim raakte gewond en werd eveneens naar het ziekenhuis gebracht.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272