Digitale Gemeente Houten

Uitreiking Voorleeslintje

maandag 5 mei 2003 - Bron: Liesbeth van der Lecq

Bibliotheek Houten reikte in basisschool Klavertje Vier Het Nationale Voorleeslintje uit aan Attie Kosterman. Zij ontving dit lintje uit handen van Liesbeth van der Lecq van Bibliotheek Houten omdat zij de leerlingen van haar school bij de voorleeswedstrijd op school zodanig weet te stimuleren en te begeleiden, dat Klavertje Vier gedurende drie opeenvolgende jaren de plaatselijke voorleeswedstrijd heeft gewonnen. Daarnaast houdt Attie Kosterman zich, samen met haar collegas van Klavertje Vier, bezig met onderwijsvernieuwing (Klavertje Vier hanteert het fasensysteem) en worden vooral dyslectische kinderen gestimuleerd tot lezen.

Het Nationale Voorleeslintje wordt dit jaar eenmalig uitgereikt ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van De Nationale Voorleesdag. Met het voorleeslintje wordt iedereen die zich op een bijzondere wijze heeft ingezet om voorlezen te stimuleren, in het zonnetje gezet. Elke bibliotheek mocht een kandidaat voor dit lintje voordragen.

Daarnaast worden door de landelijke organisatoren van De Nationale Voorleesdag tien Nationale Voorleeslintjes uitgereikt. De lintjes worden uitgereikt in de aanloop naar De Nationale Voorleesdag op woensdag 14 mei a.s. Op deze dag wordt in het hele land aandacht besteed aan het belang van voorlezen, o.a. tijdens ruim 1000 voorleesontbijten en tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

De Nationale Voorleesdag is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken NBLC. De Nationale Voorleesdag heeft als doel een breed publiek ervan te overtuigen dat voorlezen leuk en leerzaam is. De Nationale Voorleesdag wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).