Politie Twente

Opnieuw lichaamsdelen aangetroffen in jachthaven Twente Kanaal
03-054583
Hengelo, Kanaaldijk
05-05-03
Passanten zagen vanochtend iets drijven in het water ter hoogte van de jachthaven, waarop zij de politie hebben gewaarschuwd. Politie en brandweer hebben hierop nogmaals een zoektocht ingesteld. Tijdens het dreggen werd opnieuw een lichaamsdeel geborgen. Ook hier betreft het vermoedelijk de stoffelijke resten van het 20-jarig Angolese slachtoffer waarvan al eerder lichaamsdelen werden gevonden. De stoffelijke resten worden verder onderzocht om hierover uitsluitsel te krijgen.
Ondanks dat er herhaaldelijk is gedregd en intensief is gezocht naar stoffelijke resten, sluit de politie niet uit dat er nog meer stoffelijke resten kunnen aanspoelen.


---- --
Delen van een menselijk lichaam aangetroffen
03-054583
Hengelo, Kanaaldijk
Zaterdag 26 april 2003
Op zaterdag 26 april 2003 werd door Rijkswaterstaat bij de politie Twente gemeld, dat in het Twentekanaal in het gedeelte tussen Hengelo(O) en Delden ter hoogte van de jachthaven, delen van een menselijk lichaam waren aangetroffen.Bij nader onderzoek bleek, dat het een man te betrof, waarvan de identiteit tot op dit moment onbekend is. De sectie leverde geen relevante gegevens op. Door de politie is samen met de Politie ter Water het Twentekanaal afgezocht, terwijl tevens de oevers met speurhonden werden bekeken. Dit leverde geen resultaat op, dat de politie verder hielp ter achterhaling van de identiteit van het slachtoffer. Uiteraard wordt de vermissing van de 36-jarige Bruyn uit Hengelo meegenomen in dit onderzoek, maar vooralsnog is er geen enkele zekerheid dat de resten van het menselijk lichaam afkomstig zijn van de vermiste Bruyn.
Omdat er nog een vermissing is vastgesteld van een Angolese jongeman uit Hengelo(O), zal ook hierop zich het onderzoek richten.

Mochten er getuigen zijn, die de afgelopen weken, in de omgeving van bovenvermelde plek aan het Twentekanaal bijzonderheden hebben gezien, worden deze verzocht contact op te nemen met de politie Twente (Recherche Bijstandsteam Twente.)

Lichaamsdelen zijn van 20-jarige Angelose man uit Hengelo
03-054583
Hengelo, Kanaaldijk
Dinsdag 28 april '03
Hedenochtend is bevestigd d.m.v. dactyloscopie (vingerafdruk) dat de aangetroffen lichaamsdelen afkomstig zijn van de vermiste 20-jarige Angelose man uit Hengelo. De man verbleef als vreemdeling legaal in Nederland en werd sinds 21 april vermist. Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf. De broer van het slachtoffer, die in het zuiden van het land verblijft, is inmiddels in kennis gesteld.
Uiteraard gaat het onderzoek naar de vermiste 36-jarige L. Bruyn uit Hengelo verder.

Opnieuw lichaamsdelen aangetroffen in jachthaven Twente Kanaal
03-054583
Hengelo, Kanaaldijk
05-05-03
Bij de politie kwam de melding binnen dat er opnieuw lichaamsdelen waren aangetroffen in het Twentekanaal in Hengelo. Het betreft vermoedelijk de stoffelijke resten van de 20-jarige Angolese man uit Hengelo van wie vorige week ook lichaamsdelen werden
aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.


---- --