ING Groep

Persbericht

Amsterdam, 5 mei 2003

Alliantie tussen ING en BNY voor wereldwijde effectenbewaardiensten en depot-banking in Europa van start

ING en The Bank of New York hebben vandaag aangekondigd dat een commercië le alliantie van start is gegaan onder de naam ING/BNY Securities Services. Deze alliantie is gericht op het verkopen, marketen en leveren van wereldwijde effectenbewaardiensten en daarmee samenhangende dienstverlening, zoals het monitoren van de naleving van wetten en regels, verantwoording en verslaglegging van beleggingen, rendementsmeting en portefeuille-analyses voor institutionele klanten in de Benelux, Duitsland en Centraal- en Oost-Europa. In Duitsland biedt de alliantie ook depot-banking diensten aan via ING BHF-Bank, een dochteronderneming van ING.

The Bank of New York (BNY) biedt wereldwijd een uitgebreid pakket aan effectendienstverlening. De bank wil haar mogelijkheden voor strategische groei in Europa realiseren door gebruik te maken van haar grote kennis en ervaring in wereldwijde effectendienstverlening.

Door haar omvangrijke bancaire activiteiten en vermogensbeheer heeft ING een sterke positie in de doelmarkten in de Benelux, Duitsland en Centraal-Europa.

ING/BNY Securities Services combineert ING's lokale positie en marktkennis met het wereldwijde leiderschap van The Bank of New York. Daardoor kan zij haar toonaangevende effectenbewaardiensten in deze sector aanbieden via een lokaal netwerk. Het voornemen tot het het aangaan van deze alliantie werd bekendgemaakt in oktober 2002.

ING/BNY Securities Services wordt als een onafhankelijk merk in de markt gezet en geleid door de heer Eric Orlans, oud-directielid van ING Investment Management Europa. Voor het centrale management heeft de alliantie ervaren managers aangetrokken van zowel ING als BNY. Zij zijn ook verantwoordelijk voor het uitbreiden en aansturen van de onafhankelijke verkooporganisatie.

De eerste klant van de nieuwe organisatie is ING Investment Management in de Benelux. In de toekomst zal ING het overgrote deel van haar interne vraag naar wereldwijde effectenbewaardiensten via The Bank of New York dekken. Dit betekent een uitbreiding van de wereldwijde relatie, in aanvulling op het uitbesteden van de ING US Managed Asset account activiteiten, de dienstverlening ten behoeve van de groep beleggingsfondsen van Pilgrim (ING Funds) en de eerder aangekondigde uitbesteding van de afwikkeling van de contante handel in aandelen van ING.

Persinformatie:

Michiel Gosens, ING Groep, tel. 020 541 6526

Robert Grieves, The Bank of New York, tel. +1 212 635 7177

Mike Lord, The Bank of New York, tel. +44 207 726 6111