Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 5-05-2003 Mediaberichten maandag 5 mei (14.15 uur)

Snelle bromfiets in beslaggenomen

VENLO Politieagenten zagen in de nacht van zondag op maandag op de Roermondsepoort een bromfiets wel heel hard rijden. Op de Prinsessesingel kon de 17-jarige bestuurder uit Venlo tot stoppen worden gebracht. Eenmaal op het politiebureau voor een controle op de rollentestbank, bleek de bromfiets ineens niet meer te rijden. Een inspectie aan de bromfiets leverde een verstopte schakelaar op. Toen die weer in de oorspronkelijk stand was gezet, haalde de bromfiets een vermogen van 1,2 Kw. Waar 0,5 Kw is toegestaan. Met de officier van justitie zal overlegd worden wat er met de bromfiets moet gebeuren.

Bedrijfsinbraak verijdeld

ROERMOND Een oplettende portier zag in de nacht van zondag op maandag een man bij een autogarage aan de Mijnheerkensweg, vertrouwde het niet en belde de politie. Die kon een 17-jarige jongen uit Roermond aanhouden die al een ruit had vernield en bij het bedrijf naar binnen wilde. De jongeman is voor verder onderzoek ingesloten.

Betrapt in gestolen auto

MOOK Bij een alcoholcontrole op de Rijksweg controleerde de politie in de nacht van zondag op maandag een 32-jarige man uit Malden. Die in een auto reed die in april in Venlo was gestolen. De man is gearresteerd en voor verder onderzoek ingesloten.

Taxichauffeur bestolen

TEGELEN Een 40-jarige taxichauffeur uit Huckelhoven is maandagmorgen tegen vijf uur beroofd van een portemonnee met enkele honderden euros. De man had in Haaren (D) twee mannen opgepakt. De eerste zette hij in Steijn af, de tweede in Tegelen. Waar de eerste betaald had, eiste de tweede man geld. Toen hij dat niet kreeg trok hij de chauffeur uit zijn auto, mishandelde hem en zag kans de portemonnee te pakken. Waarna hij wegrende. De politie is een onderzoek gestart.

Verkrachters aangehouden

IJSSELSTEIJN De politie heeft maandagmorgen in alle vroegte twee mannen van 23 jaar uit Litouwen aangehouden op verdenking van verkrachting van een 24-jarige Poolse vrouw. Alle betrokkenen verblijven in caravans op een boerderij aan de Meerselsepeel. Voor zover nu bekend is de vrouw rond middernacht aangevallen door de mannen, op het moment dat zij van haar caravan naar het toilet ging. De vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, de beide verdachten zijn ingesloten in een politiecel. De politie kon beide mannen zo snel aanhouden, omdat er na de verkrachting verschillende mensen wakker werden en de politie belden. Het slachtoffer kon vervolgens de twee verdachte aanwijzen.