Ingezonden persbericht


Persbericht

VAI processmanager blijkt gat in de markt

Nieuwe software veelvuldig ingezet bij organisaties met groot aantal applicaties

Veenendaal, 5 mei 2003 Het gereedmaken van applicatiesoftware voor automatische distributie (applicatiepackaging) binnen grote organisaties is een complex proces waarbij per applicatie verschillende deelnemers betrokken zijn. Des te beter het packagingproces verloopt, des te kleiner de kans op storingen tijdens de distributie van de software en het gebruik ervan. Packaging is rechtstreeks van invloed op de kosten van IT-beheer. VAI heeft VAI ProcessManager ontwikkeld, een webgebaseerde workflow tool om het packagingproces in goede banen te leiden. De voordelen zijn evident: een geoptimaliseerd en gestandaardiseerd proces, maximale controle en overzicht voor de opdrachtgever, duidelijke vastlegging en bewerking van eventuele problemen en packages van zeer hoge kwaliteit. De software vindt vooral grote aftrek bij organisaties met een groot aantal applicaties.

VAI ProcessManager, een webapplicatie gebouwd op een SQL-database, zorgt voor de geautomatiseerde ondersteuning van het packagingproces. De werking is locatie- en tijdsonafhankelijk, zodat de diverse deelnemers in het packagingproces op verschillende plaatsen met elkaar kunnen samenwerken en communiceren. VAI heeft zes jaar kennis en ervaring van het packagen van applicaties ingebracht in dit nieuwe product.

De belangrijkste functies van VAI ProcessManager:

* Gedetailleerde ondersteuning van de diverse stappen in het packagingproces (zie screenshot in bijlage).
* Structureert de communicatie tussen de verschillende deelnemers van de processen.
* Genereert automatisch de documentatie van de package en voegt deze toe aan de packagedatabase.
* Rapporteert applicatiestatus via webpagina s aan de (interne) opdrachtgever.
* Inzet is onafhankelijk van de gekozen packaging en/of softwaredistributietools.
VAI ProcessManager geeft controle over het complexe packagingproces, waardoor de kwaliteit van de opgeleverde packages voorspelbaar is en de methode van werken wordt gestandaardiseerd. Voorspelbare applicatiepackages zijn een belangrijke voorwaarde voor een gestructureerde en centraal beheerde IT-omgeving.

Over VAI

VAI, opgericht in 1997, is leverancier van software en diensten voor de realisatie van centraal IT-beheer, in combinatie met de migratie naar Windows XP/2000 en Windows Server 2003. Een centraal beheerde omgeving biedt belangrijke voordelen, zoals lagere exploitatiekosten (TCO), grotere betrouwbaarheid van de IT-voorzieningen en betere beschikbaarheid van applicaties. De oplossingen van VAI zorgen ervoor dat deze voordelen daadwerkelijk en blijvend bereikt worden.

VAI levert kant-en-klare inrichtingsbouwstenen voor een snel en voorspelbaar migratieproject, tools voor softwaremanagement en -deployment alsmede aansluitende wijzigings- en beheerprocedures. VAI is Microsoft Gold Certified partner voor Enterprise Systems en heeft circa 100 medewerkers. De oplossingen van VAI worden gebruikt bij gerenommeerde organisaties zoals het Ministerie van Defensie, Koninklijke TPG Post en Stork. Meer informatie vindt u op www.vai.nl.