Korps: Limburg-Zuid, plaats: Kerkrade 5-05-2003 Persberichten Politie Limburg Zuid
Maandag 5 mei 2003 (JosK. - 14.45 uur)

District Kerkrade; geen perswaardige berichten

---

Heerlen; diefstal uit bioscoop
Toen personeel zondagmiddag 4 mei de bioscoop aan de Geleenstraat in Heerlen wilde openen, ontdekte men dat 58 zakjes snoep en 54 flesjes frisdrank gestolen waren. Vermoedelijk heeft een onbekend iemand zich na de laatste filmvoorstelling in de nacht van zaterdag op zondag laten insluipen en, toen iedereen weg was, zijn slag geslagen. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Heerlen; bedreiging en vernieling
Maandag 5 mei liep omstreeks 00.40 uur een 47-jarige Kerkradenaar over de Dautzenbergstraat in Heerlen. Hij werd daarbij aangesproken door een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats die vroeg of de Kerkradenaar verdovende middelen wilde kopen. Toen deze geen interesse toonde, werd de verdachte kwaad en bekogelde de Kerkradenaar met stenen. Deze rende daarop naar zijn op de Dautzenbergstraat geparkeerde auto en kroop daarin. Met een stok sloeg de verdachte toen enkele malen op de auto die daardoor beschadigd werd. De verdachte maakte zich uit de voeten toen hij begreep dat getuigen inmiddels de politie gebeld hadden. Aan de hand van het signalement kon de verdachte korte tijd later op de Saroleastraat worden aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten.

---

Maastricht; diefstal vogels
In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei werd de volière van een 54-jarige bewoner aan de Merovingenstraat in Maastricht opengebroken. In totaal werden 47 vogels gestolen. Het betroffen onder andere kanaries, putters, goudvinken en sijsjes. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Valkenburg; steekpartij
Toen een 36-jarige café-eigenaar in gezelschap van zijn vriendin en een kennis op maandag 5 mei om 02.30 uur zijn op dat moment gesloten café aan de Sint Pieterstraat in Valkenburg opende en naar binnen wilde gaan, werd men plotseling overvallen door twee mannen. Er ontstond een flinke vechtpartij die zich naar binnen in het café verplaatste. Nadat de café-eigenaar zijn vriendin in veiligheid wist te brengen, pakte hij een mes en liep daarmee terug naar de nog steeds met zijn kennis vechtende overvallers. In het tumult werd een van overvallers met het mes in zijn lijf gestoken. Op een gegeven moment sloegen de overvallers op de vlucht. Door de vechtpartij raakte de 48-jarige kennis gewond. Hij werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Maastricht vervoerd en ter observatie opgenomen. In het ziekenhuis trof de politie ook de twee vermoedelijke overvallers aan. Het betreft twee mannen (31 en 37 jaar) uit Meerssen. Ze waren daar in verband met een steekwond bij de 31-jarige. Deze man moest opgenomen worden, terwijl de andere man door de politie aangehouden werd. Hij zit ingesloten in het politiebureau. In verband met de steekpartij hield de politie ook de 36-jarige café-eigenaar aan. Ook hij zit momenteel ingesloten.

---

Sittard; 53 kilometer te hard!
Tijdens een snelheidscontrole op de Urmonderbaan in Sittard raakte zondag 4 mei om 20.45 uur een 22-jarige motorbestuurder uit Susteren zijn rijbewijs kwijt. Daar waar de man 80 km/uur mocht rijden, reed hij 133 km; dus 53 km te hard. Dat was de reden dat zijn rijbewijs direct ingevorderd werd.

Born; poging etalagekraak
Twee onbekende mannen sloegen maandag 5 mei om 05.00 uur met een hamer de etalageruit van een winkel aan de Kerkstraat in Born in. Zonder iets te ontvreemden, sloeg het tweetal op de vlucht en renden weg in de richting van de markt. Hoe groot de schade is, is niet bekend.

Born; aanrijding op de A2
Onder invloed van alcohol en drugs raakte een 23-jarige autobestuurder uit Hilversum op maandag 5 mei om 06.00 uur op de autosnelweg de A-2 ter hoogte van Born de controle over zijn auto kwijt. Hij botste tegen de middengeleider en de vangrail en kwam daarna op de vluchtstrook tot stilstand. Zijn auto raakte flink beschadigd. De man bleek geen rijbewijs te hebben terwijl zijn auto niet verzekerd was. De politie maakt proces-verbaal op.