Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




PERSBERICHTEN DISTRICT IJSSELSTREEK 4 OP 5 MEI 2003



Zutphen

Oudewand

Bedreiging

4 mei omstreeks 22.41 uur

De politie kreeg melding dat een man met een mes in de hand bedreigingen uitte tegen een 34-jarige inwoner uit Zutphen. Ook zou hij van een fiets de banden hebben lekgesneden. Ter plaatse werd de man, een 33-jarige inwoner uit Zutphen, op aanwijzing van getuigen aangehouden en ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding van de bedreiging en de vernieling.



Warnsveld

Schennispleger

Zondagavond 4 mei

Werd aangifte gedaan van drie gevallen van schennispleging. Aan t Spiker (nabij de vijver), de Bieshorstlaan (in het Kappersebos waar de man op een bankje zat) en aan de Leestensedreef toonde een nog onbekende man zijn geslachtsdeel aan vrouwelijke voorbijgangers. Het zou gaan om een man met onverzorgd uiterlijk op een fiets. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden.



Zutphen

Aanhouding verdachte

4 mei omstreeks 15.11 uur

De politie kreeg melding van een verdachte auto aan de Weg naar Voorst in Zutphen. Ter plaatse trof de politie de auto aan met daarin een 21-jarige inwoner uit Assen. Uit onderzoek bleek dat de auto in Enschede ontvreemd was. De man werd aangehouden en de auto inbeslaggenomen. De auto en de aangehouden man zijn voor nader onderzoek overgedragen aan de politie van Enschede.



Lochem

Vernieling

Van Lutterveltplein

4 op 5 mei 2003 bij een schoolgebouw werden 9 ruiten vernield. Aan de voorzijde werden 6, aan de achterzijde 3 ruiten vernield. Een deel van de ruiten werd vermoedelijk met een katapult ingeschoten, de andere met een bal. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden.



Zutphen

Diefstal

Groen van Prinsterenstraat

Tussen 3 en 5 mei 2003 Uit een onafgesloten achtertuin werden in totaal zo n 100 gebruikte trottoirtegels ontvreemd. De 33-jarige eigenaar deed aangifte. Mogelijk dat iemand een eigen straatje heeft vervangen, want enkele oude en vieze tegels werden er voor in de plaats achtergelaten.





Einde persbericht

Brandt Keegstra

(Te bereiken via: 055 548 6000)