Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN DISTRICT APELDOORN 4 OP 5 MEI 2003

Apeldoorn

Brand

Surinameweg

5 mei 03.29 uur

Kreeg de politie melding van brand. Bleek een vijftal auto s in brand te staan op het terrein van een autobedrijf. De brandweer was snel ter plaatse. De vijf auto s brandden uit en ook de gevel van het bedrijf liep brandschade op. De hoogte van het schadebedrag is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Apeldoorn

Brand

A1 Apeldoorn-zuid

5 mei omstreeks 01.00 uur

De politie kreeg melding van een brand in een vrachtauto. Bleek dat de Ierse chauffeur van een vrachtwagen met oplegger stopte op de parkeerplaats Lucasgat langs de A1. Toen hij uitstapte zag hij rook in de cabine vandaan komen. Binnen enkele seconden sloegen vervolgens de vlammen al uit de cabine. De brandweer bluste de brand. De vrachtwagen werd afgesleept. De lading bestond overigens uit runderhuiden en de vrachtauto was onderweg naar Duitsland.

Apeldoorn

Winkeldiefstal

Leienplein

4 mei omstreeks 16.11 uur

In een winkel werd een 45-jarige vrouw uit Apeldoorn betrapt op winkeldiefstal. De vrouw had in een pashokje geprobeerd met een kniptang de labels van een aantal kledingstukken te verwijderen. Daarbij werd de kleding beschadigd. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau waar ze na verhoor weer in vrijheid werd gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn

Brandstichting

Linie

4 mei 16.03 uur

De politie kreeg melding van brand in een papiercontainer. Ter plaatse constateerde de politie de brand, maar ook een aantal vernielingen. Enkele aanduidingsborden waren vernield en ook een viertal lampen in de directe omgeving. Ook lagen in de omgeving diverse bierflessen, deels kapot gegooid. De politie gaat uit van brandstichting en vraagt eventuele getuigen zich te melden.

Apeldoorn

Kerklaan

Ongeval

5 mei omstreeks 10.07 uur

Een 39-jarige automobilist uit Apeldoorn reed over de Kerklaan. Hij sloeg plotseling linksaf omdat hij een gebouw voorbij reed waar hij moest zijn. Hij reed daarbij over de links van hem gelegen busbaan. Bij de manoeuvre werd hij in de flank aangereden door een bus. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar kon hij na behandeling weer naar huis. De personenauto werd zwaar beschadigd. De bus kon gewoon verder rijden.

Loenen

Ongeval

Voorsterweg kruising Kanaal Zuid

5 mei omstreeks 07.15 uur

Op Kanaal Zuid stond een auto, bestuurd door een 44-jarige inwoonster uit Brummen, voorgesorteerd om naar links af te slaan. Een 47-jarige motorrijder uit Brummen wilde de voorgesorteerde auto rechts voorbij rijden. Echter op hetzelfde moment gaf de bestuurster van de auto een teken aan een vanaf de Voorsterweg komende vrachtwagenbestuurder. Deze 23-jarige bestuurder uit Apeldoorn reed vervolgens de kruising op, maar verleende daarbij geen voorrang aan de motorrijder. Deze probeerde nog uit te wijken, maar botste tegen de vrachtauto. De motorrijder werd gewond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Einde persbericht

Brandt Keegstra

(Te bereiken via: 055 548 6000)