Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN DISTRICT NW-VELUWE 4 OP 5 MEI 2003

Harderwijk

Oosteinde

Diefstal

4 mei tussen 17.15 en 17.00 uur

Een 40-jarige inwoner uit Doornspijk deed aangifte van diefstal van een rugtas uit de auto. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats bij de begraafplaats. Van de auto werd een ruit ingeslagen, waarna de rugtas werd ontvreemd. Overigens zaten in de rugzak geen waardevolle spullen.

Elspeet

Stakenbergweg

Inbraak

4 mei tussen 18.00 en 20.00 uur

Een 31-jarige bewoner deed aangifte van inbraak in de recreatiewoning. Een raam aan de achterzijde werd geforceerd. Ontvreemd werden geld, een mobiele telefoon, bankpassen en audio-apparatuur.

Emst

Schobbertsweg

Ongeval letsel

4 mei omstreeks 20.19 uur

Vond een ongeval plaats. De politie trof een auto op de kop in de sloot aan. Bleek dat een 32-jarige bestuurster uit Wekerom met haar auto door nog onbekende oorzaak in de sloot terecht was gekomen. Als gevolg van de aanrijding raakte de vrouw gewond en bekneld in de auto. Ze werd door de brandweer bevrijd en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Harderwijk

Inbraak auto

PC Boutenslaan

Tussen 4 mei 01.00 en 5 mei 10.00 uur

Een 61-jarige eigenaar uit Harderwijk deed aangifte van inbraak in de auto. Ontvreemd werd o.a. een autoradio-cdspeler. Ook werd in deze straat ingebroken in een auto van een 33-jarige inwoner van Harderwijk. Het slot van de auto werd geforceerd. Hier werd de autoradio, maar ook een kentekenbewijs weggenomen.

Elburg

Diefstal vlag

Schokkerstraat

4 mei tussen 20.30 en 21.45 uur

Terwijl de bewoner een herdendenkingsdienst in verband met 4 mei bijwoonde werd de vlag die hij voor zijn woning had opgehangen weggenomen. Mogelijk dat dit is gedaan door 4 nog onbekende jongens. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden. Aangifte werd gedaan door de 78-jarige eigenaar van de vlag.

Einde persbericht

Brandt Keegstra

(Te bereiken via: 055 548 6000)