Politie Midden- en West Brabant

Politie Etten-Leur achterhaalt oorzaak brand in transportbedrijf

Etten-Leur, maandag 5 mei 2003

ETTEN-LEUR: Met de aanhouding van een 61-jarige man uit Etten-Leur heeft de politie de oorzaak achterhaald van de grote brand die woedde op het terrein van een transportbedrijf op zaterdag 12 april jl. De verdachte werd vanmorgen op last van de Officier van Justitie in zijn woning aangehouden. Hij heeft inmiddels toegegeven dat hij papier en ander afval opgestookt had in een olievat op het terrein. Terwijl hij met andere zaken bezig was, zijn kennelijk vonken overgeslagen naar pallets die daardoor in brand raakten.

Volgens de verdachte heeft hij nog geprobeerd de brand met poederblussers te bestrijden. Ook had hij met een heftruck brandende pallets naar het midden van het terrein gereden. Hij kon echter niet voorkomen dat de brand zich verder uitbreidde.

De verdachte was al eerder door de politie gehoord, maar heeft toen niet de waarheid verteld. Door intensief rechercheonderzoek van de politie Etten-Leur ontstonden steeds meer verdenkingen van betrokkenheid van deze verdachte bij de brand.

Met toestemming van de Officier van Justitie werd hij daarom vanmorgen aangehouden. Hij is inmiddels weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Bij de brand zijn een palletopslag, een trekker met oplegger en een container volledig uitgebrand.

Bron: Willem van Hooijdonk