Ingezonden persbericht

PERSINFORMATIE

Succes zet zich voort

Aantal studenten Masters-programma's KIT eLearning gestegen met 50%

Amsterdam, 1 mei 2003 - Het in Amsterdam gevestigde bedrijf KIT eLearning heeft opnieuw een mijlpaal bereikt: binnen nog geen acht maanden is het aantal studenten met 50% gestegen van 1000 naar 1500 studenten. KIT eLearning biedt MBA- en MSc IT-programma's aan waarbij de studenten online studeren aan de University of Liverpool. Studenten uit in totaal 74 landen studeren nu via KIT eLearning voor een internationale Masters-titel.

Terwijl de eerste studenten inmiddels afstuderen, blijft het aantal studenten onafgebroken doorgroeien. De formule van KIT eLearning blijkt daarmee zeer succesvol te zijn. Men studeert op de momenten dat het uitkomt, terwijl de opleiding zelf volstrekt gelijkwaardig is aan een reguliere Masters-opleiding. De studie is zelfs internationaler dan bij andere aanbieders, omdat in de virtuele klassen wordt gedoceerd aan studenten uit alle mogelijke landen, van Fiji tot Zambia en van Slovenië tot Bhutan. Zij dienen bovendien onderling intensief samen te werken. Shai Reshef, CEO van KIT eLearning: "De economische tegenwind heeft geen invloed op ons succes. Dat is te verklaren uit de flexibele manier van studeren, de hoge kwaliteit van de service en opleidingen, en uiteraard door de vele nationaliteiten die bij ons werken en studeren." Om er zeker van te zijn dat de studie volledig is gericht op uitbreiding van praktische vaardigheden, zijn de studies ontwikkeld in samenwerking met industriële experts en bedrijven. Bedrijven die de online studie voor hun medewerkers toegankelijk maken, zijn Motorola, Philips, Cap Gemini, GlaxoSmithKline en EDS.
Over de University of Liverpool
De University of Liverpool werd in 1881 opgericht en stelt zich ten doel een center of excellence te worden op het gebied van onderwijs en onderzoek. Door de jaren heen zijn acht Nobelprijswinnaars bij de universiteit werkzaam geweest en zijn er vele onderzoeks- en academische prestaties geleverd. Momenteel telt de universiteit ruim 30.000 studenten en verzorgt ze opleidingen in vele richtingen, zoals management, IT, rechten en medicijnen.

Over KIT eLearning
KIT eLearning, gevestigd te Amsterdam, verzorgt online opleidingen die specifiek zijn bedoeld voor mensen die werken aan hun carrière en voor de organisaties waar ze in dienst zijn. Via een samenwerkingsverband met de University of Liverpool verzorgt KIT wereldwijd opleidingen Master of Business Administration en Master of Science Information Technology. De programma's zijn het gevolg van vijf jaar onderzoek naar de behoefte aan carrièrekennis en lopen nu voor het derde jaar.

Noot voor de redactie (