Nieuwsbericht

maandag 5 mei, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Vermist: Richard Degeling
Schoorl, 5 mei 2003.
Richard Degeling is 34 jaar oud en verblijft op vrijwillige basis in de zorginstelling 'Scorlewald'. Op zondagavond, 4 mei om 18.30 uur, heeft hij, in zeer verwarde toestand, de Scorlewald verlaten. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen.
Signalement:
Richard Degeling is 1.75 m lang en weegt 57 kg. Hij heeft een smal gezicht, een vrij grote neus en draagt een smal snorretje.
Hij is gekleed in een zwarte broek, rood shirt en zwarte gymschoenen. Hij draagt een bril en oorbellen. Hij heeft een huidirritatie aan zijn mondhoek.
De politie verzoekt een ieder, die Richard Degeling heeft gezien of weet waar hij verblijft, zich te melden via telefoon 0900-8844.

Auto gestolen
Alkmaar, 4 mei 2003.
Vanaf de Stalpaertstraat is tussen zaterdag 15.00 en zondag 15.00 uur een zwarte Opel Kadet gestolen. De auto heeft het kenteken YZ-51-ZF.

Kopstaartbotsing
Alkmaar, 4 mei 2003.
Omstreeks 15.30 uur kamen op de Helderseweg twee automobilisten met elkaar in botsing. Beide voertuigen raakten beschadigd en een van de chauffeurs klaagde over pijn in de nek. De kopstaartbotsing gebeurde doordat een brommer de Helderseweg (voorrangsweg) opreed terwijl de weg niet vrij was. Een 34-jarige bestuurder uit Anna Paulowna moest daardoor plotseling remmen. De achter hem rijdende 34-jarige vrouw uit Kassel (Duitsland) botste op haar voorligger.

Motorrijder onderuit
Castricum, 4 mei 2003.
Op de Zeeweg (N513) is een 48-jarige man uit Warmond op zijn motor met een behoorlijke snelheid tegen een voor hem rijdende auto gereden. Hij heeft waarschijnlijk onvoldoende afstand gehouden, waardoor hij niet tijdig tot stilstand kon komen. De motorrijder is met ondermeer heupletsel per ambulance naar het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk vervoerd. De bestuurster van de auto, een 26-jarige vrouw uit Wormer, bleef ongedeerd.

Auto gestolen
Alkmaar, 5 mei 2003.
Tussen zondag 16.00 en maandag 09.00 uur is vanaf de Gijsbrechtstraat een witte Fiat Ducato, met het kenteken: VL-72-JL gestolen.

Diefstal uit woning
Alkmaar, 5 mei 2003.
In een woning aan de Omloop is tussen 23.00 en 07.30 uur ingebroken. Men is binnengekomen door het slot te forceren. Er wordt een handtas met inhoud (portemonnee, bakpas e.d) vermist.

NOORDKOP

Den Burg, 4 mei 2003.
Jongen gewond op kartingbaan
Op de kartingbaan is een 11-jarige jongen uit Loon op Zand met een motorfietsje gevallen, vermoedelijk door een verkeerde manoeuvre. Het slachtoffertje is met botbreuken naar het Geminiziekenhuis in Den Helder vervoerd.

Gewonden bij kampioensfeest
Hippolytushoef, 4 mei 2003.
Het juniorenelftal van de voetbalvereniging 'Succes' van Hillolytushoef was kampioen geworden. Onderdeel van de festiviteiten zou een ereronde van het elftal en hun begeleiders zijn op een open wagen achter een tractor. Kort nadat de tractor omstreeks 17.00 uur het voetbalveld afreed, kantelde de aanhangwagen en raakte van de 19 personen, 6 gewond. Vermoedelijk is de wagen gekanteld omdat door de feestvierenden de wagen in de bocht uit balans raakte. Allen kwamen terecht op het wegdek van de Belterlaan. De gewonden zijn naar ziekenhuizen vervoerd in Alkmaar, Hoorn en Den Helder. De overigen zijn opgevangen door slachtofferhulp en het ambulancepersoneel. De chauffeur van de tractor, een 56-jarige man uit Hippolytushoef, is aangehouden vanwege alcoholgebruik. Hij had 2,5 keer teveel alcohol gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanhouding na mishandeling
Den Helder, 4 mei 2003.
De politie van Den Helder heeft om 21.00 uur een 28-jarige man uit Den Helder aangehouden in verband met de mishandeling van een 23-jarige man eveneens uit Den Helder. De verdachte hield zich op de Spoorstraat, gedroeg zich zeer agressief, schreeuwde en gooide zijn bromfietshelm tegen de fiets van het slachtoffer. Toen deze hem vroeg daarmee op te houden, werd zowel hij als een vriend geschopt en geslagen. De door omstanders gealarmeerde politie hield de verdachte aan en nam hem mee naar het politiebureau voor verhoor.

Drankrijdster
Den Helder, 5 mei 2003.
Op de Korvetstraat heeft de politie om 00.00 uur een 33-jarige automobiliste uit Den Helder aangehouden omdat haar rijgedrag daar aanleiding toe gaf. Zij bleek bij 2 keer teveel gedronken te hebben. Ze kreeg een boete en een rijverbod van 3 uur.

Dronken automobilist rijdt tegen vluchtheuvel
Sint Maartensvlotbrug, 5 mei 2003.
Getuigen zagen dat een 46-jarige man uit Den Helder op de Rijksweg tegen de vluchtheuvel aanreed. Hierdoor raakte beide rechter wielen beschadigd. De man reed ongeveer een kilometer door, maar zette toen zijn auto in de berm. De gewaarschuwde politie constateerde dat de man alcohol gedronken had. Hij weigerde een blaastest en verzette zich bij zijn aanhouding. Nadat de man verhoord was en hij zijn rijbewijs had ingeleverd, mocht hij het bureau verlaten.

WESTFRIESLAND

Ongeval met gewonde
Wognum, 4 mei 2003.
Omstreeks 14.45 uur zijn op de invoegstrook van de A7 twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Een 23-jarige man uit Wognum raakte met zijn achterwiel de berm, toen hij dit wilde corrigeren, naderde hij al slingerend de A7. Hij kon de auto die op de linkerrijbaan van de A7 reed niet meer ontwijken, en raakte deze vol in de flank. Deze laatste auto werd bestuurd door een 46- jarige vrouw uit Enkhuizen. De auto van de vrouw sloeg hierdoor meerdere malen over de kop en kwam tegen de vangrail tot stilstand. De vrouw raakte gewond, maar was aanspreekbaar. Zij is per ambulance vervoerd naar het Westfries Gasthuis te Hoorn.

Onenigheid bij de EHBO
Hoorn, 4 mei 2003.
De politie heeft een man aangehouden die niet op zijn beurt wilde wachten. Hij wilde direct geholpen worden aan een bebloede hand. Hij bedreigde het personeel op de EHBO. Hij sloeg vervolgens de iemand van de bewakingsdienst in het gezicht. De politie kwam ter plaatse en heeft de persoon, een 26-jarige man uit Hoorn, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Alcohol in het verkeer
Hoorn, 5 mei 2003.
Op de Venneweg is om 01.00 uur een 25-jarige man uit Avenhorn aangehouden, die ruim teveel (310 ug/l) gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur.
Om 0.45 uur is op de Spoorsingel een 35-jarige man uit Winkel aangehouden. Hij blies 515 ug/l, dat is 2,5 keer teveel. De man kreeg een boete en een rijverbod van 5 uur.
Medemblik, 5 mei 2003.
Op de Hoogesteeg reed om 03.30 uur een 39-jarige man met teveel drank op. Ook hij is aangehouden. Hij moest zijn auto 5 uur laten staan, hij had 2,5 keer teveel gedronken.
Oosterblokker, 5 mei 2003.
Een 22-jarige man uit Oosterblokker reed om 04.00 uur op de Oosterblokker met ruim teveel alcohol op. Hij kreeg een rijverbod van
1 uur.


Overlast van jeugd
Enkhuizen, 4 mei 2003.
Om 08.30 uur kreeg de politie een melding van de Spoorwegpolitie, dat er een groep van 25 jongeren het NS-personeel intimideerde. Toen de politie ter plaatse kwam waren er wel jongeren, maar geen NS-personeel meer. De politie heeft vervolgens enige tijd in burger gesurveilleerd en een 15-jarige jongen uit Enkhuizen bekeurd voor baldadigheid. Dit i.v.m. met het vernielen van een fiets. Later op de avond heeft de NS besloten die nacht geen treinen meer vanaf Enkhuizen te laten rijden. De komende tijd zal door de politie van Enkhuizen extra gesurveilleerd worden in het stationsgebied.

Kleding van de waslijn gestolen
Medemblik, 5 mei 2003.
Tussen maandag 01.30 en 05.00 uur is bij een woning aan de Ijsselmeerstraat kleding van de lijn weggehaald. Het gaat om diverse kledingstukken en linnengoed.