Politie Zaanstreek-waterland



13:56 04-MEI-03
loc.: ASSENDELFT, KANAALWEG / PROV WEG P'END-B'HUIZEN

Aanrijding door verkeerde inschatting

Een 65-jarige vrouw uit Assendelft reed op de Provincialeweg P'end-B'huizen, de N246, vanuit Beverwijk in de richting van Zaandam. Zij sorteerde voor om linksaf de Kanaalweg in te slaan. Links voor haar op de kruising stond een motorrijder stil, te wachten voor tegemoetkomend verkeer. De automobiliste dacht dat ze nog wel voor de tegemoetkomende auto langs kon, maar schatte dat verkeerd in. Toen zij optrok kwam zij in botsing met een auto, bestuurd door een 40-jarige vrouw uit Beverwijk. Hierdoor schoof de auto van de 65-jarige naar links tegen de voorkant van de stilstaande motor. De 52-jarige motorrijder uit Koog aan de Zaan en de 65-jarige automobiliste bleven ongedeerd. De Beverwijkse en haar bijrijder, een 53-jarige man uit Amsterdam werden met lichte verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, maar hoefden niet te worden opgenomen. De motor was aan de voorzijde beschadigd.
Beide auto's werden door een bergingsbedrijf weggesleept.




***





Snelheidscontoles

14:00 04-MEI-03
loc.: UITDAM, ZEEDIJK
Bij een snelheidscontrole werd tussen 11.00 en 13.00 uur bij 14 van de 455 passerende voertuigen een overtreding geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 119 Km/u, waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.

14:01 04-MEI-03
loc.: NOORDBEEMSTER, SCHERMERHORNERWEG
Op de Schermerhornerweg eenzelfde percentage overtredingen bij een snelheidscontrole. 31 van de 770 passerende voertuigen overschreden de maximaal toegestane snelheid van 80 km/uur. Hier was de hoogst gemeten snelheid 121 km/uur.

14:43 04-MEI-03
loc.: PURMERLAND, PURMERLAND
Hier lag het percentage overtredingen hoger, namelijk 13,1%. Tussen 13.30 en 14.15 uur passeerden 220 voertuigen, waarvan er 29 de maximale snelheid van 50 km/uur overschreden.

***

15:30 04-MEI-03
loc.: LANDSMEER, GEHELE GEMEENTE

Surveillance te water

Tijdens een vaarsurveillance van 11.00 uur tot 15.30 uur zijn voor het varen met een te hoge snelheid een aantal pv's uitgedeeld: 4 op de Zuidwestplas te Oostzaan, 1 op Kees Walse Wijd en 1 op de Buismansloot, beide in het Ilperveld.

***

15:41 04-MEI-03
loc.: ZAANDIJK, ZONNEPAD

Blonde vrouw besteelt Franse toeristen

Van Franse toeristen werd een handtas gestolen toen zij op de Zaanse Schans even wat zaten te eten. De tas hing om de stoel en werd plotseling weggenomen door een vrouw van 35 á 40 jaar oud. De vrouw heeft lichtblond enigszins krullend haar tot op de schouders en was in het zwart gekleed met een bruin t-shirt. Volgens getuigen was zij al een paar keer om de tafel heen gelopen alvorens zij toesloeg. In de tas zaten paspoort, geld en creditcards die direct zijn geblokkeerd.
15:44 04-MEI-03
loc.: DEN ILP, Twiske

Twee personen omgeslagen met zeilbootje

In het Twiske was een zeilbootje met twee mensen erin omgeslagen, die er niet op eigen kracht uit konden komen. Beide personen hingen aan de zijkant te wachten op hulp, zo luidde de melding. Diverse hulptroepen kwamen ter plaatse, waaronder twee reddingsbootjes van Twiskebeheer die de mensen uit hun benarde positie hielp. Het was de twee mannen inmiddels gelukt op het omgekantelde bootje te klimmen. De reddingsbrigade heeft de twee mannen, een 31-jarige man uit 's-Hertogenbosch en een 33-jarige man uit Purmerend, en het bootje aan de kant getrokken. De mannen hadden geen kou opgelopen. Zij verklaarden bezig te zijn geweest met gijpen. Dat ging niet zoals het hoorde, het bootje maakte water en was vervolgens omgeslagen.

***

17:02 04-MEI-03
loc.: ZAANDAM, PIETER GHIJSENLAAN

Gepakt voor diefstal lood

Twee jongens uit Zaandam (18 en 19 jr.) werden aangehouden voor diefstal/vernieling toen zij op heterdaad werden betrapt op het dak van een bedrijfspand. Een bewaker van een particulier beveiligingsbedrijf bevond zich op dat moment binnen in het pand, zag - door ramen heen - de jongens op het dak die 'iets aan het lostrekken waren'. Hij belde de politie, die met diverse eenheden ter plaatse ging en beide mannen op het dak aantrof. Ze beweerden lood te verzamelen om later te verkopen. Ze hadden ook lood tussen raam en dakbedekking weg getrokken.

***

17:16 04-MEI-03
loc.: WIJDEWORMER, ZUIDERWEG

Vrachtwagen brandt gedeeltelijk uit

Een geparkeerd staande vrachtauto is gedeeltelijk in vlammen opgegaan. Getuigen meldden dat zij rook uit een portierraam zagen komen. De brandweer bluste het vuur met twee hogedrukspuiten .
De trekker is geheel uitgebrand, de oplegger had brandschade aan voorzijde en dekzeil.

***

07:36 05-MEI-03
loc.: PURMEREND, ZAMBEZILAAN

Portofoon gestolen uit hijskraan

Nog onbekende dader(s) hebben het afgelopen weekend ingebroken in een hijskraan op een bouwterrein. Het terrein was afgesloten met bouwhekken. Een raam van de bovenwagen werd geforceerd. Hier werden diverse vernielingen gepleegd en een portofoon werd gestolen.

***

09:57 05-MEI-03
loc.: MONNICKENDAM, JOHAN PIPOPLANTSOEN

Audioapparatuur gestolen bij woninginbraak

Bij een woninginbraak hebben onbekende daders diverse audioapparatuur gestolen. Dit gebeurde toen de bewoners enkele dagen afwezig waren. De onbekende daders kwamen binnen door een deur aan de achterkant van de woning te forceren. Weggenomen werden: diverse audiovisuele apparaten, cd's, dvd's, spelcomputers en kleding.


11:22 05-MEI-03
loc.: OOSTZAAN, RIETSCHOOT

Behoorlijke schade door brand in woning

Door een brand is behoorlijke rook-, water- en brandschade ontstaan in een woning aan de/het Rietschoot. Diverse eenheden gingen ter plaatse ivm een melding van een uitslaande woningbrand. In eerste instantie was niet duidelijk of er nog mensen in de woning aanwezig waren.
Ter plaatse bleek dat er geen personen meer in het pand aanwezig waren, slechts een konijntje. Om 11.42 uur gaf de brandweer het sein 'brand meester'. Het konijn kon daarna levend en wel gered worden door de bewoonster.
Kring Oostzaan (v/d brandweer) en een hoogwerker van de Botenmakersstraat waren aanwezig. Ook Salvage kwam ter plaatse.
Vermoedelijk is de brand ontstaan door een defecte verwarmingsketel, waarna de brand via een schrootjesmuur naar beneden is gedaald. Ook de woning van de buren liep rook- en waterschade op.



EINDE*************************************************


---- --