Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 5-05-2003 2e persbericht van maandag 5 mei 2003
Berichten uit de regio

Eindhoven: Tasjesroof
Een 23-jarige inwoonster van Eindhoven is zondagavond omstreeks 23.15 uur op het Neckerspoel van haar tas beroofd. De vrouw liep ter hoogte van de fietsenstalling toen haar tas plotseling uit haar hand werd gerukt door een fietser. De overvaller had een Afrikaans uiterlijk, hij was ongeveer 175 cm lang, kaal hoofd, breed postuur gekleed in een zwarte jas met een bruine bontkraag. In de tas zat 45 en een paspoort.

Eindhoven: Aanhouding gezochte
Op de Frederiklaan is maandagmorgen om 11.10 uur een 23-jarige inwoner van Elst (gld) aangehouden. Politiemensen zagen de man in een auto stappen die bij navraag als gestolen stond gesignaleerd. Bij controle bleek dat de verdachte werd gezocht door de politie Brabant Noord voor verduistering. De verdachte is ingesloten en zal worden overgedragen aan Brabant Noord. De auto is inbeslaggenomen.

Helmond: Aanhouding na heling
Een 22-jarige Helmonder is maandagmiddag om 14.20 uur op de Deltaweg aangehouden. De verdachte reed zonder helm op een, naar later bleek, gestolen bromfiets. De man gaf aan dat hij de bromfiets geleend had. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De bromfiets is inbeslaggenomen en veilig gesteld.