Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (5/5)

Oosterhout, 5 mei 2003

Rijden onder invloed in personenauto
WERKENDAM: Op maandag 5 mei omstreeks 01.05 uur hield de politie op de Richter een 46-jarige Werkendammer aan omdat hij een personenauto bestuurde terwijl hij te veel had gedronken. Op het bureau blies hij 390 ug/l. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. De bestuurder kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd en een dagvaarding uitgereikt.

Vernieling personenauto
DONGEN: Door een 35 jarige inwoner uit Dongen werd aangifte gedaan van vernieling van zijn personenauto. Terwijl de auto voor zijn woning aan de Stoomberg stond geparkeerd werd de spiegel van de linkerzijkant eraf getrapt. De schade bedraagt 350 euro. De vernieling heeft plaatsgevonden tussen zaterdag 3 mei 2003 22.30 uur en zondag 4 mei 2003 03.30 uur.

Vernieling personenauto
RIJEN: Een 21-jarige inwoner van Rijen deed aangifte van vernieling van zijn personenauto terwijl deze stond geparkeerd aan de Bongelakker. Dit moet hebben plaatsgevonden tussen donderdag 1 mei 2003 02.30 uur en vrijdag 2 mei 2003 08.10 uur. Toen de man `s morgens in zijn auto stapte bleek dat zijn remmen niet werkte. Hierna werd geconstateerd dat de remleiding van zijn auto was doorgesneden.

Vergissing bij vechtpartij in Raamsdonksveer en twee nieuwe aanhoudingen
RAAMSDONSKVEER: De politie heeft twee nieuwe aanhoudingen verricht naar aanleiding van de vechtpartij in de nacht van 3 mei op 4 mei. Het betreft twee jongens van 18 jaar uit Waspik. Het totaal aantal aanhoudingen komt daarmee op zeven. Van de zeven personen zijn er zes in verzekering gesteld. Een 19-jarige jongen uit Oosterhout is heengezonden. De zes verdachten worden aanstaande woensdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.
Verder blijkt uit onderzoek van de politie dat er een vergissing in het spel is. De groep die het slachtoffer is geworden, heeft niets te maken met de ruzie die zich de afgelopen weken afspeelde. Dat blijkt uit verklaringen van de slachtoffers, getuigen en verdachten.

Bedrijfsinbraak
GEERTRUIDENBERG: Tussen 4 mei 18.00 uur en 5 mei 07.30 uur werd er ingebroken in een bedrijf aan de Rivierkade. Men vernielde het hangslot van het hekwerk. Vervolgens heeft men de deur van het kantoortje geforceerd en daaruit werden onder andere computeronderdelen weggenomen. Ook heeft men de deur van de loods geforceerd en hieruit werd een bestelauto met gereedschap ontvreemd.

Gestolen personenauto aangetroffen
WAALWIJK: Zondagmiddag om 14.00 uur is een personenauto aangetroffen aan het Laageinde. De auto bleek op 28 april 2003 in Vlijmen te zijn gestolen.

Inbraak bedrijf
OOSTERHOUT: Op 4 mei s avonds constateerde een beveiligingsbedrijf een inbraak bij een bedrijf aan de Rederijweg. Nadat het gaas door is geknipt hebben de daders een ruit ingeslagen waarna computerapparatuur werd ontvreemd.

Inbraak caravans
OOSTERHOUT: Op vier mei werd ontdekt dat bij 2 caravans aan de Pannenhuisstraat is ingebroken. Bij 1 caravan werd het slot verbroken, uit de caravan is niets ontvreemd. Bij de 2e werd een schuifpui geforceerd. Daar werd door de daders gegeten, gedronken en geslapen. Er werd een doos drank weggenomen.

Slang vermist
OOSTERHOUT: Op zondagavond 4 mei omstreeks 22.00 uur misten de bewoners van een woning aan de Merelstraat hun rode rattenslang (kleur bruin/rood) van 1 jaar oud. De slang is 75 cm lang en NIET giftig. Hoe de slang is ontsnapt, is een raadsel, de terrariums zijn namelijk afgesloten met een slot.

Bron: Connie Polak