Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 5-05-2003
Persberichten maandagmiddag 5 mei 2003
Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Autoinbraken

ASSEN Bij een bedrijf aan de Dr. A. F. Philipsweg is er tussen 3 mei 12.00 uur en vanochtend 07.45 uur ingebroken in twee bedrijfsautos. Door respectievelijk een ruit te vernielen en te demonteren werden de voertuigen geopend en werden de radio-cd-spelers weggenomen. Beide voertuigen stonden geparkeerd op het afgesloten bedrijfsterrein.

Bedrijfsinbraak

ASSEN Tussen zaterdag 3 mei en vanmorgen is er ingebroken in een bedrijf aan de Hoofdvaartsweg. Door een roldeur te openen zijn de daders binnengekomen. Er werden twee computerkasten, een beeldscherm, een mobile telefoon en geld weggenomen.

Snorfietsrijder bekeurd

RODEN Een 13-jarige jongeman uit Roden is vanmiddag bekeurd voor het rijden op een snorfiets. De jongeman nog geen 16 jaar en geen verzekering werd hiervoor bekeurd. Zoon en snorfiets werden door vader opgehaald.

Inbraak in zee-containers

OUD ANNERVEEN Op een NAM-terrein aan de Broekdijk zijn tussen 2 mei omstreeks 16.15 uur en vanmorgen twee zee-containers opengebroken. De buit bestond uit gereedschap. Totale waarde is niet bekend.

Winkeldiefstal

MEPPEL Vanmiddag pleegde een 69-jarige vrouw uit Meppel een winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Grote Akkerstraat. De vrouw "vergat" voor 4,29 af te rekenen. Ze kreeg een dagvaarding.

Rood licht controle

KLAZIENAVEEN Bij een rood-licht controle op de kruising van de Brugstraat met het Van Echtenskanaal NZ werden vanmiddag 6 personen bekeurd voor het rijden door het rode licht.