Industrieleiders richten eerste Europese MKB Vendor forum op

Fonds van miljoenen euro voor ontwikkeling van MKB-oplossingen

AMSTELVEEN, 5 mei 2003 - HP, Microsoft en andere industrieleiders, waaronder EUROCHAMBERS (de Associatie van Europese Kamers van Koophandel en Industrie), Cisco Systems, Intel, SAP, Symantec, Tiscali en Vodafone, hebben het eerste Europese MKB Vendor Forum opgericht. Na een bijeenkomst van een stuurgroep in maart van dit jaar, hebben de genoemde organisaties fondsen en middelen toegezegd voor het creëren van eenvoudige, cross-business oplossingen die voorzien in de specifieke behoeften van klanten uit het MKB.

Om dit doel te realiseren zal onder andere meer aandacht worden besteed aan het gezamenlijk ontwikkelen van go-to-market strategieën en channelprogramma's. Deze zullen erop gericht zijn de leden van het forum te helpen bij het verhogen van de efficiency, waardoor deze zowel klanten als partners beter kunnen bedienen. In eerste instantie zal gewerkt worden aan het realiseren van drie doelstellingen:


* nauwere allianties en samenwerkingsovereenkomsten in de hard- en software-industrie;
* ondersteuning bij het combineren van communicatie via data, beeld en geluid bij MKB-klanten en partners;
* meer financiële diensten om klanten uit het MKB beter te kunnen bedienen.
Volgens marktonderzoeksbureau Gartner loopt het MKB in Europa voorop in de ICT-uitgaven: "De ICT-uitgaven van het Europese MKB overstijgen die van de bredere zakelijke ICT-sector," zegt Brian Gammage, vice president, client platforms bij Gartner. "Deze klanten zijn op zoek naar eenvoudige ICT-oplossingen die echte zakelijke voordelen bieden en zij geven er de voorkeur aan om zaken te doen met de resellers die zij kennen en vertrouwen."

De stuurgroep van het forum zal elke zes maanden bijeen komen. In de tussentijd zullen werkgroepen de diverse projecten uitvoeren. Tot de projecten die momenteel worden overwogen, behoren:


* co-distributie en -marketing van gezamenlijke oplossingen;
* programma's op het gebied van mobiliteit en beveiliging;
* een betere informatievoorziening naar klanten;
* het betrekken van channel partners in marketingprogramma's;
* gezamenlijke trainingsprogramma's en ondersteuning voor channel partners;
* beloningen en promotionele acties voor channel partners.
Over HP
HP is toonaangevend wereldwijd leverancier van IT producten, technologieën, oplossingen en diensten voor consumenten en organisaties. Het aanbod van HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing. Op 3 mei 2002 werd de fusie met Compaq Computer Corporation een feit. Meer informatie is te vinden op www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

Jos Baltes
030 283 32 37
of
MCS, Perlita Fränkel
023 562 82 08