Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Bergen op Zoom(5-5)

Breda, maandag 5 mei 2003

Man mishandeld, auto vernield

HOEVEN: Gisteravond omstreeks 19.30 uur hebben een man en een vrouw op de Heistraat te Hoeven een 21-jarige man uit Sprundel mishandeld. Hij werd door de twee verdachten geslagen. Ook liep de manlijke verdachte over de auto van de aangever. De politie heeft vanmorgen twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 24-jarige vrouw uit St. Willebrord en een 23-jarige man uit Hoeven. De politie heeft hen beiden verhoord en maakt proces-verbaal op

Uit het onderzoek blijkt dat daders en slachtoffer elkaar kennen. De vrouwelijke verdachte heeft een relatie gehad met het slachtoffer en heeft met hem nog meningsverschillen over de financiële afwikkeling. Zij kwamen elkaar op de Heistraat tegen waarna het meningsverschil ontaardde in de mishandeling van de aangever en de vernielingen aan zijn auto.

Inbraak in bedrijf

ROOSENDAAL: Zaterdagochtend ontdekte een medewerker van een bedrijf aan de Bredaseweg dat er was ingebroken. Een ruit werd vernield en verwijderd. Hierdoor werd de toegang verschaft. Men vermist computerapparatuur.

Rijden onder invloed

ROOSENDAAL: Zondagochtend zag een surveillerende politieagent dat er een auto tegen het verkeer inreed in de binnenstad. De 34-jarige bestuurder uit Zegge werd op de Molenstraat gecontroleerd. Bij deze controle bleek dat hij te veel alcohol had gedronken om nog een motorvoertuig te kunnen besturen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Zaterdagmiddag zag een winkelbediende van een zaak op de Nieuwe Markt dat er een manspersoon kleding zonder te betalen uit de winkel meenam. De man werd achtervolgd door winkelpersoneel, echter deze verloren de man uit het oog. Een goed signalement werd doorgegeven aan de politie. Deze kon de 36-jarige inwoner uit Roosendaal even later aanhouden. De man werd naar het bureau gebracht en voorgeleid aan de hulpofficier van justitie. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Brandstichting

HALSTEREN: In de nacht van zaterdag op zondag werd omstreeks 01.00 uur door de brandweer een brandje geblust. Een aantal bomen nabij het viaduct aan de Burg. Wittelaan stonden in brand. Mogelijk aangestoken door baldadige jeugd.

Gedumpt afval

BERGEN OP ZOOM: Nabij de kruising Verlengde Zandstraat/Nieuwe Zandstraat werd afgelopen weekend een aanzienlijke hoeveelheid afval gedumpt. Onder dit afval bevond zich tevens chemisch afval.

Brand in een bedrijf

BERGEN OP ZOOM: Zondagavond omstreeks 21.00 uur werd een brand ontdekt bij een recyclingbedrijf aan de Vierlinghweg te Bergen op Zoom. Door oververhitting was brand ontstaan in een machine. De brandweer heeft de brand geblust.

Woninginbraak

OUD-GASTEL: Gisteravond heeft men in een woning aan de Beukenlaan een woninginbraak gepleegd. Men is de woning binnen gekomen door het slot van de achterdeur te forceren. Vanuit de woning die geheel doorzocht werd, is een aantal sieraden gestolen.

Bron: Willem van Hooijdonk