Politie Amsterdam-Amstelland

Overval Derkinderenstraat

luchtfoto Derkinderenstraat De foto's zijn afkomstig van een politiehelikopter die vlak na de overval ter plaatse was.

5-5-2003. Op maandag 24 maart 2003 omstreeks 10.20 uur werd in de Derkinderenstraat een geldloper overvallen toen hij geld kwam brengen bij sigarenzaak "Techardor Mitra". Onder bedreiging van een vuurwapen moet hij zijn twee geldkoffers afgeven aan een van de daders die, heel opvallend, een masker draagt zoals in de film "Scream". De andere dader schermt de zaak af en blijft in de deuropening staan. De eerste dader rent met de koffers het pand uit en stapt in een voor de deur geparkeerde vluchtauto, een Nissan Sunny Stationcar. De auto vliegt in de brand, waarschijnlijk door een geactiveerde geldkoffer. De daders weten één koffer te redden en vluchten hiermee naar de Anton Waldorpstraat. Ze nemen hierna de onderdoorgang onder de A10 en stappen vervolgens in een tweede vluchtauto (Chrysler Voyager), die op de Nachtwachtlaan staat. Het duo verdwijnt in de richting van de Postjesweg. Het is mogelijk dat een van de daders later ergens in een tram of metro is gestapt.

De Chrysler Voyager is in februari gestolen in Voorburg. Op de avond na de overval is hij uitgebrand terugvonden in de Thomas van Aquinostraat in Amsterdam. De Nissan Sunny stationcar werd in januari ontvreemd in Zoetermeer. Het kenteken op de Nissan was vals en hoorde toe aan een Opel Astra uit Rotterdam.

De politie richt haar onderzoek niet alleen op Amsterdam, maar ook op Den Haag en omgeving. Mensen die informatie hebben over de overval of over de daders, kunnen bellen met: (020) 559 2218.
---

Dodelijke schietpartij Molukkenstraat

foto Virgil Schot 5-5-2003. Op zondagavond 9 maart liep de 18-jarige Virgil Schot rond 21.15 uur met drie negroïde mannen door de Molukkenstraat. Ze waren in een ruzie-achtig gesprek verwikkeld. Een passerende neef van Virgil probeerde de zaak nog te sussen, maar even later escaleerde het geschil toch. Er viel een schot en Virgil Schot ging tegen de grond. Hierna volgden nog enkele schoten. Kort hierop overleed Virgil Schot aan zijn verwondingen. Een van de daders verdween de Niasstraat in, de andere twee renden naar het Javaplein.

De politie is op zoek naar getuigen en is met name geïnteresseerd in een rode auto die langsreed, even stopte en weer doorreed net toen het schietincident plaatsvond. Bent u die dag getuige geweest, of heeft u andere informatie die tot de oplossing van dit misdrijf kan leiden, bel dan met (020) 559 2218.

In deze zaak is een beloning van e. 20.000 uitgeloofd.
---