Openbaar Ministerie

Overval Eindhoven in Opsporing Verzocht

Op Maandag 28 april kwam een man een filiaal van de ABN-AMRO bank in Eindhoven binnen voor een overval. Hij eiste geld en zei dat hij een bom bij zich had. Vervolgens ontvoerde hij een van de medewerksters van de bank. Wie was deze man? Deze vraag wordt gesteld in de uitzending van Opsporing Verzocht van maandag.

In deze uitzending ook aandacht voor drie moorden (twee in Rotterdam, één in Amsterdam), een gewapende overval in de hoofdstad en een reeks overvallen in Sliedrecht.

Opsporing Verzocht is het opsporingsprogramma op televisie van politie en Openbaar Ministerie in samenwerking met de Avro. Voor meer informatie over dit programma zie: www.opsporingverzocht.nl

De Avro geeft ook een digitale Nieuwsbrief uit waarin de onderwerpen in de komende uitzending kort worden belicht. Een abonnement hierop is te verkrijgen via bovengenoemde site. De volledige tekst van de nieuwsbrief staat hieronder.

Maandag 5 mei in de uitzending (herhaling dinsdag rond 12.00 uur)

Om 19.00 uur, onder voorbehoud, de volgende zaken:

Sliedrecht: reeks overvallen. Sliedrecht werd in de maand maart geteisterd door een reeks overvallen. Het gaat vrijwel zeker steeds om dezelfde daders. Het gaat om twee gewapende overvallen op winkels vlak bij elkaar in de buurt en een beroving op straat van een oudere heer, die hierbij gewond raakte.

Amsterdam: moord Virgil Schot (18). Op 9 april 1984 wordt in Amsterdam Virgil Schot geboren. Hij groeit op in de Indische Buurt. Het leven, in deze multiculurele wijk, is niet zo makkelijk; lage inkomens, een hoge werkloosheid en overlast van junks en dealers. Volgens de familie van Virgil Schot is het meer een kwestie van overleven. Virgil werd door zijn omgeving vaak 'poepie' genoemd, maar zo'n lieverdje was het niet en dat heeft hij nu waarschijnlijk met zijn leven moeten bekopen.

Resultaten. Sylvia Harten is de politieproducer van het KLPD, die deze week naar de studio komt om te vertellen of er de afgelopen week veel tips zijn binnengekomen in de zaken van vorige week en eerdere uitzendingen.

Eindhoven: overval met ontvoering. Vorige week dinsdag kwam een man een filiaal van de ABN-AMRO bank in Eindhoven binnen voor een overval. Hij eiste geld en zei dat hij een bom bij zich had. Vervolgens ontvoerde hij een van de medewerksters van de bank. Wie was deze man?

Om 22.00 uur, onder voorbehoud, de volgende zaken:

Amsterdam: gewapende overval. Ook in deze uitzending komen we in Amsterdam, waar een geldloper van Geldnet wordt overvallen en de twee overvallers er met twee geldkoffers vandoor gaan. Althans, dat proberen ze. Eén koffer raakt geactiveerd en wordt gloeiend heet. Ze moeten hem achterlaten. Met de andere koffer weten ze dan toch te ontkomen.

Rotterdam: moord Jemy Nocento. Drie weken geleden werd in Rotterdam de 27-jarige Jemy Nocento vermoord. Hij was nog maar net in Nederland. De politie is op zoek naar getuigen, die Jemy de laatste week nog gezien of gesproken hebben.

Rotterdam: moord Geert de Raymaeker. Zaterdag 29 maart om 22. 20 uur passeert een rode Chevrolet Corvette de grensovergang Hazeldonk richting Rotterdam. Achter het stuur zit de 36-jarige Belg Geert de Raeymaeker. Hij zal niet meer terugkeren naar België, want later die nacht wordt hij doodgeschoten. Door zijn opvallende auto zijn er hopelijk meer getuigen, die iets gezien hebben die avond.

Resultaten. Sylvia Harten geeft een eerste update van het aantal reacties op onze eerste uitzending. Zou net zo als vorige week een zaak uit de eerste uitzending al opgelost zijn?

Eindhoven: overval met ontvoering. En ook in deze uitzending besteden we, gezien de ernst van deze zaak, aandacht aan de bankoverval met ontvoering van een medewerkster in Eindhoven vorige week dinsdag 29 april.

AVRO Opsporing Verzocht
Internet: http://www.opsporingverzocht.nl