New Skies Satellites NV

Published: 15:57 05.05.2003 GMT+2 /Source: New Skies Satellites NV /AEX: NSK /ISIN: NL0000371474

New Skies en KMS/FalconStream samen in multi-transponder deal voor internetdiensten in het Midden Oosten

Den Haag, 5 mei, 2003 - New Skies Satellites N.V. (AEX, NYSE: NSK), de wereldwijd actieve satelliet communicatie onderneming, heeft een meerjarige multi-transponder en multi-satelliet overeenkomst getekend met KMS (Kuwait Messaging Services)/ FalconStream voor hogesnelheids internetdiensten aan meer dan 2.000 sites van klanten in het gehele Midden-Oosten, het Indiase subcontinent en Noord Afrika. KMS/FalconStream is een in Koeweit gevestigde informatietechnologie onderneming die toegang biedt tot internet via satellietverbindingen.

KMS/FalconStream gebruikt meerdere Ku-band transponders van de NSS-6 satelliet voor internetverkeer via New Skies' internet verbindingssysteem IPsysb zowel direct aan particulieren als aan bedrijven, internet service providers en telecommunicatie-ondernemingen in het Midden Oosten en het Indiase subcontinent. De transmissies van internetcontent vinden plaats vanaf New Skies' IP-hub die wordt gebruikt in het kader van een partnership overeenkomst met Reach voor het leveren van communicatiediensten in de gehele Midden-Oosten/Azik regio.

KMS/FalconStream heeft daarnaast gekozen voor de NSS-7 boven de Atlantische Oceaan voor complementaire en uitgebreide IPsysb internetverbindingsdiensten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. KMS/FalconStream heeft hierdoor een directe link naar de Noord Amerikaanse internet backbone via de media port van New Skies in Washington D.C.

De heer Khalid Derbas, plaatsvervangend general manager van KMS/FalconStream zegt: "We zijn bijzonder onder de indruk van zowel het bereik in het Midden-Oosten als van de technische eigenschappen en flexibiliteit van de de NSS-6 satelliet, maar ook van het krachtige complementaire bereik van de NSS-7. Deze satellieten bieden ons de mogelijkheid om zeer snelle breedband internetverbindingen te gaan leveren aan vrijwel iedereen, waar dan ook binnen de genoemde regio, terwijl we een bedrijfszekerheid en betrouwbaarheid kunnen garanderen die onvergelijkbaar is met alternatieven op de grond."

Ahmed Mekky, de technisch en operationeel en technisch directeur van KMS/FalconStream zegt naar aanleiding van de ondertekening van de overeenkomst: "We zijn heel blij met de technische ondersteuning en service die New Skies ons biedt. Met name de kwaliteitscontrolemogelijkheden op de NSS-6 en NSS-7, waarmee we onze diensten op de platforms zelf kunnen managen, stellen ons en onze distributeurs in staat de kwaliteit van de diensten geheel af te stemmen op de eindgebruiker."

New Skies wil haar marktaandeel in de IMEA-regio (India, het Midden-Oosten en Afrika) verder vergroten. De behaalde omzet in deze regio is in de afgelopen twee jaar al meer dan verdrievoudigd, van $18,8 miljoen in 2000 naar $46,8 miljoen in 2002. Als percentage van de totale concernomzet namen de inkomsten uit de IMEA-regio in deze periode toe van 7 procent naar 23 procent. New Skies bedient in de regio met haar NSS-6, NSS-703 en NSS-7 satellieten klanten die actief zijn op het gebied van internet, televisie en telecom.

Hussein Oteifa, directeur van New Skies in het Midden-Oosten zegt: "Het toenemende aanbod van informatie en entertainment zowel binnen als buiten het Midden-Oosten crekert een sterke vraag naar betrouwbare, krachtige satellietcapaciteit. Samen met de recent doorgevoerde deregulering op het Indiase subcontinent en de voortgaande ontwikkelingen in Afrika, maakt dit de IMEA-regio momenteel tot een van de snelst groeiende markten voor zogeheten vaste satelliet diensten."

"Na de lancering van de NSS-6 en NSS-7 heeft New Skies thans drie krachtige satellieten met een goede dekking van het Midden-Oosten en een uitstekende verbinding met zowel het Azik/Pacific gebied als Noord-Amerika. De combinatie van New Skies' technische expertise en klantgerichtheid met de distributiekanalen van KMS/FalconStream en haar aanwezigheid in het gehele Midden-Oosten maakt dat zowel consumenten als bedrijven in deze regio kunnen rekenen op een betrouwbare en veilige toegang tot het internet."

De NSS-6 en NSS-7
De NSS-6 werd gelanceerd op 17 december 2002 en werd uitgerust met 60 x 36 MHz-equivalent Ku-band transponders. Vanaf 95 graden oosterlengte bereiken de 6 brede Ku-band stralen van NSS-6 een groot gebied te weten India, China, het Midden-Oosten (met ook Cyprus en Zuid-Afrika), Australik, en Zuidoost en Noordoost Azik. De NSS-7 satelliet heeft 49 C-band en 48 Ku-band 36 MHz-equivalent transponders. Elf krachtige stralen verzorgen video-, internet en dataverkeer voor Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika. NSS-7 werd op 16 april 2002 gelanceerd is operationeel vanaf 338 graden oosterlengte.

De twee satellieten zijn in staat om vrijwel iedere soort communicatie af te leveren, waaronder videosignalen, zogeheten direct-to-home uitzendingen, internet backbone verbindingen, bedrijfsnetwerk diensten, spraak- en datatransmissies en in toenemende mate breedbandapplicaties.

Over New Skies Satellites
New Skies Satellites N.V. (AEX, NYSE: NSK) is een van de vier satellietcommunicatie ondernemingen met satellieten in een vaste baan om de aarde die een compleet wereldomspannend bereik bieden. De onderneming biedt video-, telefonie-, data- en internetcommunicatie diensten aan een brede range telecombedrijven, zendgemachtigden, grote ondernemingen en internet service providers over de hele wereld. New Skies heeft momenteel zes satellieten in een geostationaire baan om de aarde en wereldwijde grondfaciliteiten, alsmede iin satelliet in aanbouw. In lijn met de groeistrategie van de onderneming heeft New Skies zich verzekerd van rechten voor het innemen van additionele geostationaire posities. Het hoofdkantoor van New Skies is gevestigd in Den Haag. Voorts heeft de onderneming vestigingen in Beijing, Johannesburg, New Delhi, Sco Paulo, Singapore, Sydney en Washington, D.C. Meer informatie is beschikbaar op www.newskies.com.

Over KMS/FalconStream
KMS/FalconStream is een dochteronderneming van Kuwait Messaging Services Company (KMSC). De onderneming startte haar activiteiten in januari 2000. In de eerste drie maanden nadat de onderneming was gestart met haar commercikle dienstverlening betrad KMS/FalconStream de markten van Koeweit, Saoedi-Arabik, Libanon, Jemen, Algerije, Jordanik en Egypte. KMS/FalconStream komt voort uit een van de primaire doelstellingen van KMSC: het leveren van management consultancy, systeemintegratie en professionele diensten op het gebied van informatietechnologie, datacommunicatiediensten en snelle internetdienstverlening via satellieten.


--EINDE--

Neem voor meer informatie contact op met:

New Skies Satellites
Jeff Bothwell, New Skies Satellites
Tel: +31 70 306 4239
Mobile + 31 6 11 31 01 83
jbothwell@newskies.com

KMS/FalconStream
Sales - Tel: +965 2407801
Sales@falconstream.com