Politie Rotterdam-Rijnmond

Uitgave maandag 5 mei 2003

* SCHIETPARTIJ
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Zondagavond even na tien uur werd in een horecagelegenheid op het Stadsplein een 28-jarige Rotterdammer door een 25-jarige Rotterdammer met een vuurwapen in zijn gezicht geschoten. Het slachtoffer werd door GGD-personeel naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd. Na behandeling aan zijn verwondingen kon de Rotterdammer het ziekenhuis weer verlaten.
Vermoedelijke aanleiding tot de schietpartij was het feit dat de Rotterdammer zich in het café bevond met de 31-jarige ex-vriendin van de 25-jarige Rotterdammer. Deze nam na de schietpartij de benen en is nog spoorloos. Bij het slachtoffer werd een stroomstootwapen aangetroffen en in beslag genomen.
* SLACHTOFFER VAN STRAATROOF IN WATER GEGOOID

ROTTERDAM - Zondagavond rond kwart over elf werd een achttienjarige Rotterdammer, nadat hij bij een geldautomaat op de Willem Buytewechstraat had gepind, door drie mannen aangesproken en gesommeerd mee te lopen naar de Coolhaven. Onder bedreiging van een mes moest het slachtoffer zijn bankpas, geld en jas afgeven, waarna hij in het water van de Coolhaven werd gegooid. Na een zwempartij van zo'n 150 meter kon het slachtoffer een plek vinden waar hij uit het water kon klauteren.

* AANRIJDING MET LETSEL
BERKEL EN RODENRIJS - Zondagmiddag rond vier uur ontstond op de Noordeindseweg een aanrijding tussen twee personenauto's. Een 20-jarige man uit Bergschenhoek raakte na een inhaalmanoeuvre met hoge snelheid met zijn auto in een slip en kwam zijwaarts op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht, waar juist de auto, bestuurd door een 23-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs reed. Als gevolg van de aanrijding belandde de auto van de 23-jarige vrouw in het water naast de Noordeindseweg. De 20-jarige automobilist uit Bergschenhoek en een bij hem in de auto zittende 18-jarige man, eveneens uit Bergschenhoek, werden met licht letsel naar het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam vervoerd. Een ook bij hen in de auto zittende 19-jarige man uit Bergschenhoek liep schedelletsel op en werd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam gebracht. Naar dat ziekenhuis ging ook de 23-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs. Via het open dak van haar auto kon zij op het dak komen, waar brandweerlieden haar van de auto konden halen. De vrouw had door de aanrijding een beenbreuk opgelopen.

* HENNEPKWEKERIJ VEROORZAAKT WATERLEKKAGE

ROTTERDAM - Zondagmorgen stelde politiepersoneel van het district Oost, na een melding over waterlekkage, een onderzoek in een woning in de Sophiastraat in. Op de eerste etage bleek dat de watervoorziening van een daar gevestigde hennepkwekerij oorzaak van de lekkage was. Zo'n 265 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. Personeel van Eneco constateerde dat de voor de kwekerij benodigde stroom illegaal werd afgetapt en sloot de
elektriciteitsvoorziening af. In de woning werd tevens een zogenaamd zwartkruit vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Naar de eigenaar van de kwekerij, die niet aanwezig was in de woning, wordt een onderzoek ingesteld.