Corio verdubbelt haar winkeloppervlak in Italië

Utrecht, 6 mei 2003

Corio heeft het overgrote deel van één van de grootste winkelcentra in aanbouw van Italië gekocht. Het winkelcentrum is gesitueerd in Marcianise, ongeveer 20 kilometer ten noorden van Napels, langs de A1 autostrada (de Napels - Rome - Milaan snelweg) binnen de Europese logistieke hub Interporto Sud Europa. Het netto aanvangsrendement is naar verwachting hoger dan het rendement van de huidige Italiaanse portefeuille van Corio.

Het winkelcentrum te Marcianise, welke gereed zal zijn en geopend wordt in het najaar van 2004, bestaat uit vier geïntegreerde delen met een bruto verhuurbaar oppervlak (b.v.o.) van 93.800 m² en 7.000 parkeerplaatsen. Dit winkelcentrum wordt het grootste object in de Italiaanse portefeuille van Corio, zowel in b.v.o. in eigendom van Corio als in totaal b.v.o.. Corio heeft 100% van de winkelgalerij (48.500 m² b.v.o.) en zes grote retail units (20.000 m² b.v.o.), welke zich naast de winkelgalerij bevinden, gekocht. De overige delen bestaan uit een hypermarkt (19.300 m² b.v.o.), welke in eigendom is van en gebruikt zal worden door Carrefour en een bioscoop met meerdere zalen (6.000 m² en 2.500 zitplaatsen).

De winkelgalerij bestaat uit 11 middelgrote units (20.500 m² b.v.o.) en 190 kleinere units (22,800 m² b.v.o.) en een 'food court' (5.200 m²). Op dit moment zijn ongeveer 70% van de middelgrote units verhuurd aan internationale ketens zoals ZARA, Benetton en Media World en over ongeveer 20.000 m² van de kleinere units worden al onderhandelingen gevoerd. Vier van de zes grote retail units zijn verhuurd aan Longoni, Emmelunga, Scarpe & Scarpe and Brico Center, over de overige twee worden al onderhandelingen gevoerd. Gezien het succesvolle voorverhuren, 18 maanden voor opening, verwacht Corio dat het winkelcentrum tijdens de opening in het najaar van 2004 volledig verhuurd zal zijn en dat het een dominant regionaal centrum in het grote verzorgingsgebied zal worden.

Het winkelcentrum is gesitueerd in Marcianise, ongeveer 20 kilometer ten noorden van Napels, langs de A1 autostrada (de Napels - Rome - Milaan snelweg). Het verzorgingsgebied bestaat uit 1,2 miljoen personen die binnen een straal van 30 minuten rijden van het winkelcentrum wonen (exclusief Napels). Het winkelcentrum zal profiteren van het nieuwe Interporto Sud Europa (www.ise360.com), de grootste logistieke hub voor het vrachtverkeer tussen noord en zuid Italië.

Foto's en plattegronden van dit winkelcentrum zijn beschikbaar op onze website (www.corio-eu.com via Retail, klik op de kaart van Italië).