Ingezonden persbericht


Smartphones nu geleverd met Plantronics-headset
headsets bieden meer gemak voor de professional onderweg

Hoofddorp, 6 mei 2003 - Plantronics kondigt een samenwerkingsverband aan met Compal Electronics. De Compal Smartphones, telefoons met Microsoft Windows systeemsoftware, worden nu geleverd met een headset van Plantronics. Gebruikers van deze telefoons profiteren hierdoor van het gemak van communicatie waarbij men de handen vrij heeft.

De headsets van Plantronics breiden de functionaliteit van de Smartphone sterk uit. "Door een Plantronics headset te combineren met een Smartphone, kunnen diverse functies nu beter worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld de Pocket Outlook of de Pocket Internet explorer, omdat gebruikers nu op het scherm kunnen kijken, terwijl ze telefoneren", zegt Joyce Shimizu verantwoordelijk voor strategie en productbeheer bij Plantronics.

"Mobiele apparatuur met het Microsoft-besturingssysteem is zeer eenvoudig uit te breiden met allerlei toepassingen, zoals bijvoorbeeld voor stemgestuurde communicatie. Door producten uit te rusten met Plantronics headsets, maakt Compal uitstekend gebruik van deze mogelijkheden", zegt Jonas Hasselberg productmanager bij de divisie mobiele apparatuur van Microsoft.

De Compal Smartphone is bijzonder geschikt voor zowel stemgestuurde communicatie als het maken en versturen van tekstberichten. Daarmee past de Smartphone uitstekend bij de werk- en levensstijl van de professional die altijd onderweg is.

Compal
Compal Electronics is een van 's werelds grootste fabrikanten van notebook computers en is martkleider op het gebied van producten waarmee onderweg kan worden gecommuniceerd. Het hoofdkantoor staat in Taipei (Taiwan). De onderneming is tevens gevestigd in China, Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Plantronics
Plantronics levert wereldwijd headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers. Plantronics, Inc. is opgericht in 1961 en heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. De onderneming is beursgenoteerd (NYSE:PLT) en heeft vestigingen in 19 landen. Er werken in totaal 2400 mensen. Plantronics producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van erkende Plantronics marketingpartners.

Plantronics headsets worden veelvuldig gebruikt bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden ´One small step for man...´ in 1969 naar de aarde via een Plantronics headset.

Plantronics is in Nederland bereikbaar op (0800) 752 68 76. In België en Luxemburg op (00800) 75 26 87 66. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong B.V.
Yvon Reitsma
t: 00 31 (20) 421 05 65
e: yvon@l-dj.nl

Plantronics B.V.
Fred Berghauser Pont
t: 00 31 (23) 564 80 25
e: fred.berghauser.pont@plantronics.com

Op www.plantro.net vindt u overige persinformatie over de producten van Plantronics, waaronder illustraties.