Openbaar Ministerie

Assen, 17 april 2003

Uitgebreid buurtonderzoek in zaak mevrouw Van Offeren

In de weken tussen 6 mei en 17 mei gaat de politie Drenthe in verband met de zaak van mevrouw Van Offeren een uitgebreid buurtonderzoek doen onder iedere bewoner van de wijk Emmerschans die ouder is dan 14 jaar. Het onderzoek wordt ingesteld om de binnengekomen tips te verifiëren en om een nog beter beeld te krijgen van het gedrag van mevrouw Van Offeren en haar woonomgeving.

De politie heeft in de wijk Emmerschans alle bewoners door middel van een brief uitgenodigd om mee te werken aan dit uitgebreid buurtonderzoek. Met alle bewoners van 14 jaar en ouder wordt een individuele afspraak thuis gemaakt. Het onderzoek duurt, afhankelijk van de informatie die men heeft, per persoon ongeveer tussen de dertig minuten en een uur. Het buurtonderzoek zal alle dagen van de week (dus ook in het weekend) plaatsvinden tussen 09.00 uur 's ochtends en 22.00 uur 's avonds.

In het buurtonderzoek zal aan mannen die ouder zijn dan 16 jaar (geboren vóór 12 februari 1987) worden gevraagd of zij mee willen werken aan een DNA-onderzoek. Daar is nog niet mee gezegd dat we ook daadwerkelijk zullen vragen om DNA-materiaal af te staan. Tijdens dit buurtonderzoek inventariseren we dus alleen de bereidwilligheid.