Gemeente Tiel


Afronding fietsoversteek Nieuwe Tielseweg

Op 6 en 7 mei is de Nieuwe Tielseweg ter hoogte van de Burgemeester van Lidth de Jeudelaan afgesloten voor het verkeer om de laatste voorzieningen aan de fietsoversteek aan te brengen. De nu aanwezige lapjesdeken van asfalt krijgt een egale nieuwe laag en er komt een definitieve belijning. Het hele kruispunt zal er na afloop van de werkzaamheden weer als nieuw uitzien. Voor de fietsers is er dan een veilige oversteekplaats in de route naar de school.

In november 2002 is dit gedeelte van de Nieuwe Tielseweg al eerder afgesloten geweest. In deze periode is een verbrede fietsoversteek gemaakt. Hierdoor is een slinger ontstaan in de Nieuwe Tielseweg waardoor het autoverkeer moet afremmen. De fietsers hebben een brede buffer in het midden van de weg gekregen en de verlichting is uitgebreid. De oversteek valt nu extra op en oversteken kan nu veiliger gebeuren.

Vanwege de te lage temperatuur in november was het niet mogelijk de definitieve toplaag van het asfalt en de definitieve belijning aan te brengen.