Gemeente Woerden

Inspraakavond nieuw provinciaal verkeers- en vervoerplan in Woerden

Op 6 mei organiseert de provincie een inspraakavond over haar nieuwe provinciaal verkeers- en vervoerplan in het gemeentehuis van Woerden. Met het Strategisch Mobiliteitsplan Provincie Utrecht (SMPU) presenteert de provincie Utrecht een plan dat hard nodig is. Op de provinciale wegen staan tijdens de spits veel files waardoor steden en dorpen niet goed bereikbaar zijn. Naast bereikbaarheid richt de provincie zich op het waarborgen van verkeersveiligheid (minder ongelukken) en leefbaarheid (zo min mogelijk overlast door verkeer). Met het plan kondigt de provincie onder andere een aantal belangrijke projecten in de westelijke regio aan. Samen met het Rijk en de gemeente Woerden voert zij de komende jaren verkeers- en vervoermaatregelen uit die bijvoorbeeld de aansluiting tussen Woerden en de A12 verbeteren. Voor het totaal aan projecten binnen de gehele provincie is 269 miljoen euro gereserveerd. De provincie nodigt geĂŻnteresseerden uit op 6 mei een reactie te geven op het geheel van voorgestelde projecten. Heeft zij de juiste afweging en keuzes gemaakt?

Strategisch Mobiliteitsplan Provincie Utrecht
De provincie erkent de toenemende behoefte aan mobiliteit. Het SMPU gaat in op het verbeteren van de bereikbaarheid, waarbij tegelijkertijd de veiligheid en leefbaarheid in de provincie gewaarborgd worden. Het gaat hierbij om de uitvoering van verkeers- en vervoermaatregelen voor de periode 2004-2015.

Regio West
De provincie, het Rijk en de gemeente Woerden zorgen de komende jaren samen voor het beter bereikbaar maken van Woerden. Hierbij gaat het onder andere om een zuidelijke randweg in Woerden, een nieuwe aansluiting Woerden-Oost op de A12 en wegen vanuit Woerden en Harmelen naar deze aansluiting toe. Een ander onderwerp dat in deze regio speelt is de mogelijke omlegging van de N201 bij Mijdrecht en het duurzaam en veilig inrichten van deze provinciale weg.

Plan ter inzage
Voordat gedeputeerde staten van de provincie Utrecht het verkeers- en vervoersplan definitief vaststellen, is het belangrijk dat burgers, overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties hun reactie op het plan geven. Dit gebeurt in de ontwerpfase van het plan. We willen niet een plan vaststellen waarvan mensen achteraf zeggen dat het beter had gekund, aldus Marianne Kallen, gedeputeerde Verkeer en Vervoer. Van 7 april tot en met 18 mei ligt het Strategisch Mobiliteitsplan Provincie Utrecht (SMPU) ter inzage op alle gemeentehuizen en bibliotheken in de provincie Utrecht.

Inspraakavonden
Tijdens de inspraakperiode worden vier inspraakavonden gehouden. Op woensdag 23 april en 24 april heeft de provincie inspraakavonden georganiseerd in Utrecht en Veenendaal. In mei worden de volgende inspraakavonden gehouden:

* dinsdag 6 mei in het gemeentehuis van Woerden, Blekerijlaan 14
* maandag 12 mei in De Observant/gemeentehuis Amersfoort, Stadhuisplein 7

Alle avonden beginnen om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur). Iedereen is van harte welkom.

Tijdens de inspraakavonden kunnen bezoekers vragen stellen over de totstandkoming en de inhoud van het plan: de visie, de doelen en welke maatregelen worden genomen om deze doelen te bereiken. De gedeputeerde Verkeer en Vervoer en medewerkers van de provincie Utrecht zijn aanwezig om informatie te geven en vragen over het plan te beantwoorden.

Reacties online
Tijdens de inspraakperiode kunnen burgers, overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties (tot en met 18 mei) via internet, mondeling of schriftelijk reageren op het SMPU. Via de site van het SMPU, www.provincie-utrecht.nl/smpu, kunnen mensen hun reactie geven of het reactieformulier downloaden en opsturen. Daarnaast is er tijdens de inspraakavonden de mogelijkheid om mondeling te reageren. Schriftelijke reacties kunnen gestuurd worden aan: Gedeputeerde Staten van Utrecht, dienst Wegen, Verkeer en Vervoer, t.a.v. mevrouw T. Maas, kamer J4.14, Postbus 80300, 3508 TH Utrecht.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Carolien Slotboom van de provincie Utrecht, telefoon (030) 258 3713 of Carolien.Slotboom@provincie-utrecht.nl.