Gemeente Eindhoven

Persbericht: 28 april 2003, no. 78

Preventieproject van Bureau HALT gaat over diefstal

Het Junior College in Budel Pikt het niet

Het Junior College in Budel start op dinsdag 6 mei met het preventieproject Wij pikken het niet. Alle brugklasleerlingen van het college gaan met dit project over diefstal aan de slag. In het project werkt de school nauw samen met de politie en Bureau HALT Eindhoven e.o..

Ruim twee weken werken de klassen zelfstandig met het lesmateriaal. Hoewel diefstal centraal staat in dit preventieproject, komt ook ander normoverschrijdend gedrag aan bod. Wij pikken het niet stimuleert jongeren om na te denken over hun houding, gedrag en verantwoordelijkheid. Door hen bewust te maken van de gevolgen van diefstal voor dader en slachtoffer, van de eigen keuzemogelijkheden en van de verantwoordelijkheid voor hun gedrag levert Wij pikken het niet een bijdrage aan het terugdringen van diefstal.

Politie en Bureau HALT
Jongeren die door de politie aangehouden worden in verband met diefstal komen meestal bij Bureau HALT terecht. Tijdens het project vertellen medewerkers van Bureau HALT en politie in de klassen over de ervaringen in hun werk met diefstal. Vanaf 6 tot en met 23 mei bezoeken de medewerkers van de politie en Bureau HALT de school.

Bureau HALT ontwikkelde het lesmateriaal voor Wij pikken het niet. Het bureau is onderdeel van de gemeente Eindhoven, maar werkt ook in Best, Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Heeze-Leende, Oirschot, Reusel-De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

© 2003 Gemeente Eindhoven