Gemeente Waterland


In de ogen van veel burgers vormt de burgemeester het gezicht van de gemeente. Daarom zijn in de wet Dualisering bevoegdheden opgenomen voor de burgemeester, die met name de verhouding tussen burger en gemeentebestuur treffen.

De burgemeester zet zich in voor het verbeteren van:
* de kwaliteit van procedures voor het betrekken van burgers bij het nemen van beslissingen

* de behandeling van bezwaarschriften

* de behandeling van klachten van burgers
* de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening aan burgers
burgemeester Jongmans "Door middel van het burgerjaarverslag leg ik verantwoording af aan de burgers en de gemeenteraad over de mate van waarin het bestuur zich tot de burger richt.

Binnen de gemeente heb ik afgesproken om dit eerste burgerjaarverslag op te zetten als een ontwikkelingsmodel. Elk jaar zal het zich meer en meer gaan ontwikkelen in de richting van de informatiebehoefte van de burgers. Uw vraag naar bepaalde informatie in het burgerjaarverslag zal daarbij steeds meer centraal komen te staan.

Ik nodig dan ook alle inwoners van Waterland nadrukkelijk uit om hun mening over dit burgerjaarverslag, of hun suggesties en wensen ten aanzien van een volgend burgerjaarverslag, bij mij kenbaar te maken. Ik vertrouw erop dat dit eerste burgerjaarverslag de lezer in ieder geval een goed beeld geeft van datgene wat er in 2002 bijgedragen is aan het verstevigen van de relatie tussen het bestuur en de inwoners van onze mooie gemeente.

burgemeester mr. E.F. Jongmans

download het burgerjaarverslag in pdf-formaat