Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-05-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 6 mei 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: rijden onder invloed
De politie nam maandagnacht een 28-jarige automobilist uit Haren over van de douane op de Bornholmstraat. De man was staande gehouden en bleek zonder geldig rijbewijs te rijden en rook naar alcohol. De Harenaar ging mee naar het bureau waar hij een promillage van 1.0 blies. Hij kreeg een dagvaarding en een proces-verbaal.

Groningen: dronken man maakt ruit kapot
Een dronken 32-jarige Stadjer is maandagnacht aangehouden voor openbare dronkenschap. De man maakte al dan niet opzettelijk een ruit van een woning aan de Albertstraat kapot. Hij werd naar het bureau gebracht en ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: meisje (17) geslagen
De politie hield maandagavond een 35-jarige bewoner aan van de Wegalaan voor mishandeling van een 17-jarig meisje uit Groningen. Getuigen hadden gezien dat de man het meisje meerdere keren geslagen en geschopt was door de man. Het meisje werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De man werd naar het bureau gebracht voor nader verhoor. De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Groningen: inbreker aangehouden
Een 34-jarige man uit Groningen werd maandagavond aangehouden op verdenking van diefstal van een computer uit een school aan de Travertijnstraat. Getuigen hadden gezien dat een man met een computer uit de richting van de school kwam en waarschuwde de politie. In eerste instantie werd de man niet opgespoord maar na een tweede melding kon hij worden aangehouden op de Vuursteenstraat waar hij bij een andere school stond. De aangehouden Stadjer is ingesloten.

Groningen: dronken man moet nog zitten
Op de Zaagmuldersweg trof de politie maandagmiddag een 52-jarige man uit Groningen aan die door de drank niet meer op zijn benen kon staan. Hij werd naar het bureau gebracht waar bleek dat er ook nog een gevangenisstraf van negen dagen tegen hem open stond. Hij is eerst ter ontnuchtering ingesloten en word daarna overgedragen aan justitie.

Groningen: autoruiten ingeslagen in parkeergarage Voor de tweede keer in korte tijd zijn in een parkeergarage aan de Westerhaven van 22 autos de ruiten ingeslagen. Maandagochtend werden de vernielingen ontdekt. Niet duidelijk is wat er allemaal uit de wagens is ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

Muntendam: bejaarde vrouw beroofd
Een 69-jarige vrouw is maandag nacht beroofd in haar woning aan de Kennedylaan in Muntendam. De vrouw had de deur van haar woning op een kier gezet omdat ze het te warm vond in huis. Kort daarop kwamen twee mannen de woning binnen die de vrouw dwongen een kamer in huis in te gaan en daar te blijven. Intussen doorzochten de indringers de woning. Ze gingen er na korte tijd vandoor met enkele tientallen euros en een pinpas van het slachtoffer. De vrouw, die niet gewond raakte, waarschuwde de politie. De technische recherche heeft inmiddels een onderzoek ingesteld in de woning van het slachtoffer. Nader onderzoek volgt.

Noordbroek: dronken man aangehouden
De politie heeft maandagnacht in de Hoofdstraat in Noordbroek een 22-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man veroorzaakte onder invloed van drank ernstige overlast. Hij schreeuwde en maakte zoveel lawaai dat omwonenden er wakker van werden. Bij de komst van de politie bleek de man wartaal uit te slaan en hij kon vanwege overmatige alcoholgebruik niet meer overeind blijven. De man werd opgepakt en ter ontnuchtering ingesloten. Hij krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Finsterwolde: inbreker aangehouden
Aan de C.G. Wiegersweg in Finsterwolde heeft de politie maandagavond een 47-jarige man uit Finsterwolde aangehouden. Voorbijgangers zagen dat de man op het kerkhof een opslagkeet openbrak. Agenten troffen de man op zijn bromscooter aan en hielden hem aan. De man bekende de inbraak in de keet en gaf daarbij toe benzine voor zijn brommer te hebben gestolen. Hij werd meegenomen en na verhoor heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Muntendam: huisvredebreuk
Twee mannen uit Veendam in de leeftijd van 42 en 27 jaar zijn maandagavond door de politie aangehouden. Beiden worden verdacht van huisvredebreuk. De mannen gingen gezamenlijk de woning van de ex-vrouw van de 42 jarige man, aan de H. Gorterweg in Muntendam binnen om spullen op te halen van de dochter van de vrouw die besloten had bij haar vader, de 42-jarige man, te gaan wonen. Ondanks een aantal waarschuwingen van de vrouw weigerden de mannen de woning te verlaten. Ze vetrokken pas nadat ze de spullen van de dochter in een auto hadden gelaten. De ex waarschuwde de politie die de mannen in Veendam kon traceren. Ze zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt voor huisvredebreuk.

Startenhuizen: roekeloze automobilist aangehouden Een 18-jarige automobilist uit Drachten is maandagmiddag door de politie aangehouden op de N46 (Eemshavenweg) bij Startenhuizen. Politiemensen zagen de man een onverantwoorde inhaalmanoeuvre maken nabij Middelstum. Ze volgden de auto waarbij snelheden werden gehaald van boven 160 km per uur. Bij Startenhuizen kon de auto worden staande gehouden, nadat de bestuurder met een snelheid van 110 km per uur kort op een voor hem rijdende auto kleefde. De man bleek onder invloed van softdrugs te verkeren. Hij verklaarde kort voordat hij was gaan rijden hasj te hebben gerookt. Een passagier van de verdachte (17) bleek in het bezit te zijn van kleine hoeveelheden marihuana en hasj. De bestuurder werd meegenomen naar het bureau waar onder toezicht van een arts een urineproef is afgenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen en rijden onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)