Gemeente Zevenaar

Infopagina week 19. 2003

INHOUD INFO WEEK 19 (4 t/m 10 mei 2003)

AANVRAGEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Babberich voor de bouw van een tuinhuisje op het perceel Vogeldel 3 te Babberich. Deze aanvraag ligt met ingang van 8 mei a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag ingekomen om met toepassing van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Zevenaar-Centrum voor de bouw van een tijdelijke buitentrap aan de zijgevel van het pand op het perceel Marktstraat 18 te Zevenaar. De trap is nodig om de woning op de bovenverdieping toegankelijk te maken.
Deze aanvraag ligt met ingang van 8 mei a.s. gedurende twee weken ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden schriftelijk hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

APV ONTHEFFING TEN BEHOEVE VAN DE BETUWEROUTE

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij een ontheffing op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening hebben verleend aan BAM NBM Rail B.V. voor het werken buiten normale werktijden. De werkzaamheden worden uitgevoerd ten behoeve van de aanleg van de Betuweroute en bestaan uit het graven van blokgaten en het plaatsen van funderingen, palen, seinen en railspoelen. De werkzaamheden en vinden plaats ter hoogte van de Oud Zevenaarseweg, ter hoogte van de Poelwijkerlaan en tussen Kloosterpad en viaduct Beekseweg.

Om veiligheidsredenen moeten deze werkzaamheden worden uitgevoerd op een moment dat er geen treinen rijden. De werkzaamheden zullen daarom worden uitgevoerd in 13 nachten in de weken 20 t/m 27 van het jaar 2003. In de ontheffing is opgenomen in welke nacht op welke locatie gewerkt mag worden.

Aan de ontheffing hebben burgemeester en wethouders voorschriften verbonden om de geluidsoverlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Tevens is in de ontheffing het voorschrift opgenomen dat de projectorganisatie Betuweroute direct omwonenden voorafgaande aan de werkzaamheden hiervan op de hoogte stelt.

De ontheffing met bijbehorende aanvraag en akoestische rapportage wordt vanaf 8 mei 2003 voor een ieder ter inzage gelegd bij de frontoffice van de sector Grondgebied. Binnen zes weken na verzending van de ontheffing aan de aanvrager kunnen belanghebbenden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

MILIEUBERICHT

Burgemeester en wethouders van Zevenaar maken bekend dat bij hen drie meldingen zijn ingekomen als bedoeld in artikel 8.41van de Wet milieubeheer:

- een melding op grond van het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer door de heer J.H. Wielheesen en betreft het van toepassing worden van voornoemd besluit op het café The Old Rooster, Weverstraat 7 te Zevenaar;


- een melding op grond van het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer door Shoeby Fashion Zevenaar en betreft het oprichten van een detailhandel in dames-, heren- en kinderkleding, Marktstraat 10 te Zevenaar;


- een melding op grond van het Besluit tankstations milieubeheer door Gulf Oliehandel Nederland b.v. en betreft het voornemen een tankstation voor het wegverkeer type B op te richten, te vestigen op het perceel Edisonstraat 20 te Zevenaar.

Terinzagelegging

De meldingen worden op 7 mei 2003 ter inzage gelegd bij de frontoffice van de sector Grondgebied van het gemeentehuis. De meldingen kunnen daar gedurende vier weken tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgekomen met mevrouw I. Domhof, doorkiesnummer 595 246, afdeling Bouwen, Wonen en Milieu. Na deze termijn is de melding alleen nog op afspraak in te zien.

COMMISSIEVERGADERINGEN

De openbare vergadering van de raadscommissie WELZIJN wordt gehouden op DINSDAG 13 MEI 2003 om 19.30 uur in het gemeentehuis (raadzaal) Agenda:
Deel 1

1. Opening

2. Mededelingen portefeuillehouders

3. Inspraak

4. Onderwerpen commissieagenda

5. Rondvraag

Deel 2

1.Vaststellen wijziging Verordening Leerlingenvervoer
2. Budget Liemers Cultuur evenement (op verzoek van commissie)
3. Discussiestuk toekomstig ouderenbeleid

4. Subsidiëring onderzoek vrijwilligerswerk (op verzoek van commissie, stukken liggen ter inzage)

De openbare vergadering van de raadscommissie GRONDGEBIED wordt gehouden op WOENSDAG 14 MEI 2003 om 19.30 uur in het gemeentehuis (raadzaal)
Agenda:
Deel 1

1. Opening

2. Mededelingen portefeuillehouders

3. Inspraak

4. Onderwerpen commissieagenda

5. Rondvraag


Deel 2

1. Beschikbaar stellen krediet t.b.v. uitbreiding dierenweide
2. Notitie sponsoring groen op rotondes

3. Aangaan gemeenschappelijke regeling m.b.t. Bedrijfschap Arnhem-Liemers

4. Krediet beschikbaar stellen ten behoeve van verleggen nutsleidingen en riolering aan de Bommersheufsestraat

5. Straatnaamgeving Ooyseveld

6. Herziening straatnaamgeving Sleeg

7. Herziening straatnaam Weidelaan

8. Verzoek schadevergoeding ex artikel 49 WRO van: A. Bosch
P. Gijzen
H. Van Haren
fam. Van Swaay

9. KAN-project versnelling woningbouw

10. Toekomstige samenwerking met VVV Arnhem en regio
De openbare vergadering van de raadscommissie ALGEMENE ZAKEN wordt gehouden op DONDERDAG 15 MEI 2003 om 19.30 uur in het gemeentehuis (raadzaal)
Agenda:
Deel 1

1. Opening

2. Mededelingen portefeuillehouders

3. Inspraak

4. Onderwerpen commissieagenda

5. Rondvraag

Deel 2

1. Presentatie nieuwe financiële voorschriften en korte toelichting op programma begroting

2. Vaststellen Verordening verwerking persoonsgegevens gemeente Zevenaar

3. Vervolg notitie evaluatie dualisme


EIGENAAR CONTAINER GEZOCHT

De gemeente Zevenaar is op zoek naar de eigenaar van een witgekleurde stalen zeecontainer die sinds langere tijd in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening-2000 (APV-2000) gestald staat op het parkeerterrein bij voetbalvereniging D.C.S. op het industrieterrein Hengelder. Dit parkeerterrein is gelegen aan de straat Hengelder.

Eerdere pogingen de eigenaar van dit vehikel te achterhalen hebben geen resultaat gehad.

De eigenaar van deze container wordt opgeroepen de container vóór 2 juni 2003 te verwijderen. Als op deze datum de bedoelde container niet verwijderd is, zal hij door de gemeente worden afgevoerd.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de Stafafdeling Bestuurs- en Burgerzaken van de gemeente Zevenaar.

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op 12 mei 2003 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402) De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied.

FIETSKIJKDAG POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND

Elke 1^e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Angerlo, Didam, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar.
De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 8 MEI 2003 van 18:00 TOT 19:30 UUR.
Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar

OPZONNEN IN ZONNEMAAT

Op zaterdag 17 mei 2003, wordt voor de 5^e maal een opruimactie georganiseerd in de wijk Zonnemaat.
De organisatie is dit jaar in handen van de wijkvereniging Zonnemaat. Zij worden bijgestaan door de afdeling Wijkbeheer van de gemeente Zevenaar, diverse buurtcontactpersonen, -preventiemedewerkers, politie, leerlingen van basisscholen, de reinigingsdienst van de gemeente Zevenaar en de woningstichtingen A.S.W.Z. en S.V.Z.

Onder het motto Opzonnen in Zonnemaat zal de woonwijk zoveel mogelijk van zwerfvuil ontdaan worden. Bovendien bestaat de mogelijkheid overhangend groen langs de trottoirs te snoeien en dit door de gemeente te laten afvoeren. Het is dus niet de bedoeling dat er puin, sloop en bouwafval of gerooide bomen aan de stoep worden gezet. Alleen zwerfvuil en snoeihout van overhangend groen op uw trottoir dus niet uit uw tuin kan ter verwijdering worden aangeboden.

Elke bewoner van Zonnemaat kan deze dag een steentje bijdragen aan de verbetering van de leefbaarheid, de veiligheid en het woongenot in de wijk. Vanaf 8.45 uur kunt u zich melden bij De Maatjes aan de Kardinaal de Jongstraat 4.
De actie wordt om 09.30 uur geopend worden door wethouder L. Jansen en om 12.30 uur afgesloten door wethouder N. Wiendels. Voor koffie, thee, frisdrank en een broodje wordt gezorgd. Voor iedereen die meedoet is er tevens een leuke verrassing. Deze attenties zijn beschikbaar gesteld door de beide woningstichtingen en de afdeling Wijkbeheer van de gemeente.

Wilt U ook daadwerkelijk mee helpen om de veiligheid en leefbaarheid in Zonnemaat te vergroten dan bent u van harte welkom in een zeer actieve club buurtcontactpersonen en preventiemedewerkers.
- U kunt zich opgeven als medewerker bij de afdeling Wijkbeheer van de gemeente Zevenaar (Melinda vd.Bunt tel: 595533 )
- U kunt zich aanmelden als lid van de wijkvereniging Zonnemaat, bij Ylonka Dijks, voorzitter van de wijkvereniging (tel: 334169).
- Jan Ekkel is Gebiedsagent voor de woonwijken Zonnemaat, Methen en Heerenmäten. Spreekuur: elke dinsdagavond van 18.30 tot 19.45 uur in het wijkcentrum de Maatjes te Zevenaar.

OUD PAPIER
In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Wijk/Plaats

Inzamelaar

Donderdagavond 8 mei

Stegeslag/Roodwilligen

CV De Schuumkoppen

Zaterdag 10 mei

Oud Zevenaar

harmonie Sint Martinus

Zaterdag 10 mei

Ooij/Zuidspoor

CV De Schuumkoppen

Dinsdagavond 13 mei

Lentemorgen 1/Zonegge 7-14

CV De Griethtreejers

Woensdag 14 mei

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp, 't Grieth, flats Bergvrede, Meidoornflat/Hooge Bongert + Het Broek

schutterij SintAndreas

Woensdagavond 14 mei

Heerenmäten

harmonie Sint Franciscus

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 17/2003:

-
Wilhelminalaan 11, wijzigen kozijn aan voorzijde woning

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 18/2003:

-
Weilburglaan 89, plaatsen dakkapel voorzijde;

- Oosteinde 48, uitbreiden van de woning aan de voorzijde
Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 17/2003:
-
Kortslag 6, oprichten hygiënesluis/regelruimte;
- De Oliemolen 12, gedeeltelijk vernieuwen woning met bijgebouw
Ingekomen bouwaanvragen eerste fase week 16/2003:
-
Pannerdenseweg 16a, veranderen woning ten behoeve van twee woningen

De ingekomen aanvragen liggen bij de frontoffice van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.

Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende lichte bouwvergunningen week 17/2003:
-
Churchillstraat 8, uitbreiden woning en garage;
- Guido Gezellestraat 58, plaatsen reclamebord;
- Dirk Boutsstraat 3, uitbreiden woning;

- Subenharastraat 25, uitbreiden woning

Verleende bouwvergunningen met vrijstelling o.b.v. artikel 15 WRO week 17/2003:

-
Babberichseweg 69, oprichten garage

Verleende bouwvergunningen met vrijstelling o.b.v. artikel 19.3 WRO week 17/2003:

-
Heilige Huisjes ongenummerd(tussen huisnummer 26 en 28), oprichten van een woning met bijgebouw

Verleende bouwvergunningen met vrijstelling o.b.v. artikel 15 WRO en artikel 19.3 WRO week 18/2003:

-
Locatie Altbroek, oprichten van 15 woningen

Verleende bouwvergunningen met vrijstelling o.b.v. artikel 19.1 WRO en artikel 19.3 WRO week 18/2003:

-
Nieuwbouwplan Ooy, oprichten 23 woningen

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:


- Grand Eetcafé De Markt, vergunning voor het plaatsen van een tent op het terras voor de horecagelegenheid aan de Markt 3-5 te Zevenaar op 30 april 2003;

- Betam Cleaning V.O.F. vergunning voor het innemen van een standplaats met overkapping op het Raadhuisplein in Zevenaar op zaterdag 3 mei 2003;

- Volker Stevin Rail & Traffic Services, ontheffing voor het werken buiten normale werktijden in de nacht
van 13 op 14 mei 2003 van 23.00 tot 05.00 uur ter hoogte van de Stationsstraat;

- Carnavalsvereniging De Schuumkoppen, vergunning voor het houden van een rommelmarkt in schuttersgebouw St. Andreas op zondag 4 mei en zondag 16 november 2003 van 10.00 tot 15.00 uur;
- Stichting Welzijn Ouderen Zevenaar, vergunning voor het plaatsen van aankondigingborden op 10 mei 2003 in verband met de open dag van De Hooge Bongert;

- Buurtvereniging Het Erfke, vergunning voor het houden van een buurtfeest en het plaatsen van een overkapping op de parkeerplaatsen aan de Veerweg te Babberich op 17 mei 2003;

- Atletiekvereniging De Liemers, vergunning voor het houden van een wedstrijdloop door Ooy op zondag 25 mei 2003;

- Dazou evenementenreclame vergunning voor het plaatsen van aankondigingborden in de periode van 27 mei t/m 9 juni 2003 en 1 t/m 13 september 2003 in verband met optredens in theater Bommerheuf.

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

OPEN DAG LIEMERSE MUZIEKSCHOOL

Zaterdag 17 mei a.s. is de jaarlijkse OPEN DAG van de Liemerse Muziekschool (LMS) in Zevenaar. Iedereen is van harte welkom tussen 10.00 en 14.00 uur in het hoofdgebouw van de LMS aan de Platanenlaan 13. De toegang is gratis.

In diverse lokalen kan men de verschillende instrumenten bekijken, beluisteren én proberen. Denk bijvoorbeeld aan keyboard, hoorn, piano, blokfluit, saxofoon, gitaar, slagwerk, viool en dergelijke. Ook kunnen muziekdemonstraties worden bijgewoond. Zo zal onder meer De slag bij Waterloo van de Nederlandse componist R. Gerretson worden uitgevoerd. Verder verzorgen de jongste leerlingen een uitvoering, treedt een sax- en fluitenensemble op en wordt er folkmuziek gemaakt.

Alle informatie over muzieklessen en activiteiten is op de open dag beschikbaar.