Provincie Overijssel

Theo Rietkerk nieuwe gedeputeerde van ruimte en milieu

Het prominente CDA-Kamerlid Theo Rietkerk wordt Overijssels gedeputeerde van ruimtelijke ordening en milieu. De 40-jarige Kampenaar heeft na tien dagen "wikken en wegen" besloten aan de oproep van de statenfractie van het CDA te voldoen. Morgen wordt hij, met de vijf andere gedeputeerden, geinstalleerd in het Provinciehuis.

Theo Rietkerk (foto: www.cda.nl) Rietkerk zat sinds 1996 voor de Christen-Democraten in de Tweede Kamer. Hij was fractiesecretaris en woordvoerder over het Koninklijk Huis, Binnenlandse Zaken en Justitie. Hij zat ook in het team dat de strategie voor de kabinetsformatie uitstippelde.

Het CDA levert nog twee gedeputeerden in Overijssel. Piet Jansen, nu al gedeputeerde van landelijk gebied en water, houdt zijn portefeuille. Huidig fractievoorzitter Gert Ranter krijgt als lid van GS onder meer zorg en veiligheid in zijn pakket.

PvdA en VVD
Voor de Partij van de Arbeid blijft Jan Kristen aan als gedeputeerde. Verder neemt de Hattemse burgemeester Carry Abbenhues zitting in het college. De PvdA-bestuurders gaan onder meer over economie, onderwijs en cultuur. De VVD levert de Almeloer Klaassen als gedeputeerde. Hij krijgt verkeer, vervoer en financien onder zijn hoede.

Kijk ook op de homepage van Theo Rietkerk. Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2003 Provincie Overijssel