Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-05-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.30 uur

Meisje slachtoffer van zedendelict

MIJDRECHT De politie is momenteel bezig met een onderzoek naar aanleiding van een zedendelict waarvan een 16-jarige inwoonster uit De Ronde Venen het slachtoffer is geworden en waarvan zij aangifte heeft gedaan.

Bij het delict, dat gebeurde op maandag 28 april 2003 tussen ongeveer 18.30 en 18.45 uur, zijn drie tot nu toe onbekende jongens betrokken. De gebeurtenis vond plaats in de struiken langs het voetpad van het Proostdijlaantje. Dit voetpad komt uit ter hoogte van de snackbar op de Anselmusstraat achter het tankstation.

Het meisje had een fiets bij zich toen zij door de drie jongens werd belaagd. De politie heeft in de directe omgeving van het Proostdijlaantje en de Anselmusstraat inmiddels een onderzoek ingesteld. De politie wil graag in contact komen met personen die op maandagavond 28 april tussen genoemde tijdstippen het meisje met een fiets in combinatie met drie jongens daar in de (onmiddellijke) omgeving van het Proostdijlaantje hebben gezien.

De politie is met name geĂŻnteresseerd in twee mannen van ongeveer 70 jaar die ter hoogte van het hertenkampje over het trottoir van de Anselmusstraat liepen. Maar ook andere personen die menen informatie te hebben dat in verband kan worden gebracht met dit delict, worden vriendelijk verzocht contact op te nemen met het politiebureau in Mijdrecht, telefoon 0900 8844 (lokaal tarief). Alle informatie zal vertrouwelijk worden behandeld.

Rijden onder invloed VREELAND- Maandag werd een vrouw aangehouden voor rijden onder invloed. Rond 23.10 uur zagen agenten een vrouw slingerend rijden over de N201. Ze kreeg een stopteken en ze lieten haar blazen.

Op het bureau kwam uit de ademanalyse dat de 38-jarige vrouw uit Loosdrecht 505 ug/l in haar lichaam had. Tegen de vrouw is proces-verbaal gemaakt en ze kreeg een rijverbod van 5 uur.

ABCOUDE- Maandagavond is het rijbewijs van een man ingenomen nadat hij met alcohol op achter het stuur zat. Collegas van de politie uit Amsterdam kregen een melding van een slingerende auto. Op de A2 in Abcoude zagen ze de man langs de weg stilstaan en lieten hem blazen. Omdat ze de man niet hebben zien rijden, kreeg hij geen bekeuring maar een rijverbod van 12 uur.

Na een tijdje ging de man weer rijden en werd hij in Breukelen aan de kant gezet. Daar is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau in Maarssen voor een ademanalyse. Hier bleek dat hij 680 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de 41-jarige man uit Herpen is ingenomen.

Brandstichting

MIJDRECHT- Maandag werd brand gesticht in een pand aan de Raadhuislaan. Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie de melding dat er rook kwam uit een leegstaand pand aan de Raadhuislaan.

Ter plaatse vertelde de brandweer dat het mogelijk was aangestoken. Binnen werden meerdere geverfde leuzen aangetroffen. Het pand heeft rook en graffity schade opgelopen.