Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-05-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Inbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagavond twee mannen aangehouden voor het plegen van een inbraak.

Omstreeks 19.35 uur kreeg de politie via een getuige een melding dat er ingebroken werd bij een bouwkeet op de Steenhovenweg. Ter plaatse trof de politie geen verdachten meer aan. Getuigen belde naar de meldkamer en gaven het signalement en de looprichting van de verdachten door.

Op het Spinozaplantsoen zagen agenten de twee verdachten 18 en 19 jaar oud en beiden afkomstig uit Utrecht lopen. De mannen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt wat de mannen hebben weggenomen uit de bouwkeet.

Hardleerse dief

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie een man twee maal achter elkaar aangehouden voor het plegen van diefstal.

Bij een winkel aan de Roelantdreef zag winkelpersoneel een man met een complete treinbaan de winkel verlaten. Door de beveiliging werd de man aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Na een aantal uren werd de 38-jarige verdachte uit Utrecht in vrijheid gesteld.

Nog geen half uur later kreeg de politie een melding van een diefstal fiets. Ter plaatse trof de politie op de Keggedreef wederom de 38-jarige Utrechter aan. Hij had zojuist een fiets uit een trapportaal weggenomen. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Minderjarige winkeldief aangehouden

UTRECHT In een winkel aan de Rijnkade heeft de beveiliging maandagavond een jongetje aangehouden voor het plegen van diefstal.

Via de camerabeveiliging in de winkel werd gezien dat een 11-jarig jongetje uit Utrecht geld uit één van de kassas had weggenomen. Het jongetje liep hierop naar een vriendje gaf een gedeelte van het geld af en wilde via de roltrap de winkel verlaten.

De beveiliging wist één van de jongens aan te houden en over te dragen aan de politie. Het tweede jongetje kon wegkomen. Later op de avond werd de jongen door familie opgehaald aan het bureau.

Vrouw gestoken

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een vrouw gestoken met een mes.

Omstreeks 18.40 uur kreeg de politie de melding dat een 40-jarige vrouw gestoken was met een mes bij het Stationsplein. De politie kwam ter plaatse en trof de vrouw uit Utrecht aan met een steekwond. De dader, een bekende van het slachtoffer, was gevlucht. Agenten zochten de omgeving af maar de 35-jarige man (woonplaats onbekend) werd hier niet aangetroffen.

Omdat het vermoeden bestond dat de man met de trein richting Rotterdam was gegaan werd de spoorwegpolitie gewaarschuwd. Korte tijd later werd de 35-jarige man in Rotterdam aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Autos botsen frontaal
UTRECHT- Op maandagmiddag vond er een frontale aanrijding plaats waarbij een persoon gewond raakte.

Omstreeks 14.20 uur reed een 35-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Elektronweg. In een bocht reed hij tegen een stoeprand, stuurde bij en kwam op de weghelft van het tegemoetkomend verkeer terecht. Hier reed op dat moment een 40-jarige automobilist uit Utrecht. Een frontale aanrijding volgde en de 35-jarige man raakte gewond en werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Auto op kop
UTRECHT- Op maandagmiddag ontstond er een aanrijding waarbij twee gewonden vielen.

Omstreeks 21.15 uur reed een 21-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Albatrosbrug. Op een gegeven moment brak de achterkant van de auto uit, raakte in een slip en botste tegen een verkeerslicht en de auto kwam om zijn kop tot stilstand. Door getuigen werd de bestuurder en zijn passagier, 31-jaar uit Utrecht, uit het voertuig geholpen. De mannen klaagden over een pijnlijke nek en werden vervoerd naar het ziekenhuis.