Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-05-2003 Persberichten district Eemland noord, 09.15 uur

Aanrijding onder invloed

SOEST Op maandag 5 mei raakte een automobiliste lichtgewond bij een aanrijding met een andere auto.

Rond 21.55 uur reed een 37-jarige automobilist uit Soest over de Obrechtstraat, komende uit de richting van de Isaacstraat. Op de kruising met de Koningsweg verleende hij geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 18-jarige automobiliste uit Soest. Een aanrijding was het gevolg.

De automobiliste klaagde over pijn in haar schouder en is op eigen gelegenheid naar haar huisarts gegaan. Beide autos moesten door een takelbedrijf worden weggesleept.

Bij het opnemen van de aanrijding constateerden politiemensen dat de 37-jarige Soestenaar naar alcohol rook. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 400 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Inbraak

SOEST Op maandag 5 mei werden twee mannen na een inbraak aangehouden.

Rond 21.00 uur zagen twee getuigen dat op de Hobbemalaan een man op de eerste verdieping van een woning naar binnen klom. Zij waarschuwden de politie en door politiemensen werd een onderzoek in de woning ingesteld. Daarbij werd geen verdachte meer aangetroffen.

Bij een onderzoek in de omgeving zagen politiemensen twee mannen lopen. De mannen gedroegen zich verdacht en liepen een steegje in. Daarop werd het tweetal, 16 en 19 jaar oud en afkomstig uit Soest, aangehouden.

Uit onderzoek kwam echter vast te staan dat de beide mannen niets met de inbraak te maken hadden. Zij werden vervolgens heengezonden. De bewoner moet nog aangifte komen doen. Er is nog onbekend of er iets uit de woning is weggenomen.

Fietser gevallen

BAARN Op maandag 5 mei raakte een man gewond bij een val met zijn fiets.

Rond 15.10 uur fietste een 64-jarige man uit Baarn over de Vondellaan. Door nog onbekende oorzaak kwam hij met zijn fiets ten val en hij klaagde over pijn in zijn heup. Door omstanders werd eerste hulp verleend. De man werd met vermoedelijk een gebroken heup per ambulance naar het Ziekenhuis Gooi Noord gebracht.