Politie Hollands Midden
Datum: 6 mei 2003

(


Onder invloed rijden Noordwijk


De politie hield op zaterdag 3 mei rond 23.45 uur op de Duinwetering een 50-jarige automobilist uit Noordwijk aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 1025 ug/l. ( limiet is 220 ug/l) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.



Auto's uit garagebedrijf gestolen Hillegom


Onbekenden vernielden op de late avond van zaterdag 3 mei een roldeur van een garagebedrijf aan de Arnoudstraat. Uit de garage namen ze vervolgens twee auto's weg, een Volvo C70 cabrio en een Volvo S60. De politie heeft de voertuigen gesignaleerd en stelt een nader onderzoek in.




Onder invloed rijden (2x Lisse

De politie hield op vrijdag 2 mei rond 21.40 uur op de Laan van Rijckevorsel een 29-jarige automobilist uit Lisse aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De ademanalyse kwam uit op 310 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De verdachte kreeg een boete van E 190,00.
Op zaterdag 3 mei hield de politie rond 11.30 uur op de Spekkelaan een 68-jarige automobilist uit Lisse aan. De man was met zijn auto van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 1050 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


Aanrijding Katwijk

Een 47-jarige man uit Leiden haalde op zaterdag 3 mei rond 13.30 uur op zijn racefiets op de Boulevard links een lijnbus in. Hij had daarbij vermoedelijk niet in de gaten dat juist deze chauffeur van de lijnbus voorrang verleende aan een voor hem van rechts komende 43-jarige automobilist uit Leiderdorp. Daarop onstond de aanrijding tussen de racefietser en de Leiderdorper. De racefietser liep daarbij een gebroken sleutelbeen en een gebroken stuitje op.


Onder invloed rijden Oegstgeest

De politie hield op vrijdag 2 mei rond 22.00 uur op de Rhijngeesterstraatweg een 64-jarige automobilist uit Oegstgeest aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 825 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.




Politie vordert rijbewijs in Voorschoten

De politie ontving zondagavond 4 mei omstreeks 22:50 uur de melding dat er op de Willem de Zwijgerlaan een bestuurder van een personenauto de volle breedte van de weg nodig had en vermoedelijk beschonken was. Even later hielden agenten een 30-jarige vrouw uit Leiden aan. Bij de ademtest werd inderdaad geconstateerd dat de vrouw onder invloed was; 715 ug/l. Haar rijbewijs is ingevorderd.


Onder invloed rijden Voorschoten

De politie hield op zondag 4 mei rond 02.00 uur op de Leidseweg een 47-jarige automobilist uit Voorschoten aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 435 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Babbeltruc Leiden

Een 77-jarige Leidenaar heeft maandag 5 mei omstreeks 14.00 uur ongewenst bezoek aan de deur gehad. De Leidenaar deed de deur voor een ongeveer twintig jarige man open die zei dat hij oude kranten verzamelde. Toen de bewoner kranten in een andere tas stopte was de onbekende man even alleen in de woonkamer. Na het vertrek van de man miste de Leidenaar zijn portemonnee met 100 Euro en bankpasjes. Hij heeft daarna van de diefstal aangifte gedaan bij de politie.


Aanhouding na mishandeling Leiden

De politie heeft dinsdag 6 mei een 15-jarige jongen uit Voorschoten aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongen zou in de loop van de maandagavond een 17-jarige plaatsgenoot op de Prof. Eykmanhof hebben geschopt en geslagen. Als gevolg daarvan heeft hij letsel aan zijn gezicht opgelopen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Straatroof Leiden

Een 17-jarige vrouw uit Leiderdorp is dinsdag 6 mei omstreeks 00.15 uur slachtoffer geworden van een straatroof. Ze werd bij de sporthal aan de Boshuizerlaan door een onbekend persoon bij haar arm gepakt en op haar hoofd geslagen. Als gevolg daarvan is ze even buiten bewustzijn geweest. De vrouw mist geld en haar mobiele telefoon. De vrouw is voor controle overgebracht naar het LUMC. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Politie vordert rijbewijzen in en neemt auto in beslag bij verkeerscontrole Leiden

Op verschillende locaties heeft de politie in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei een verkeerscontrole gehouden. Daarbij werd vooral gelet op de gereden snelheid en het rijden onder invloed. De politie controleerde ruim 250 bestuurders en deelde 24 bekeuringen uit.
De politie hield een 19-jarige Hagenaar aan nadat hij met 117 km/u de tunnel van de Schipholweg uitreed. Niet alleen vorderde de politie zijn rijbewijs in, ook zijn auto werd in beslaggenomen. De politie nam nog twee rijbewijzen in van bestuurders die onder invloed reden. Verder waren de meeste bekeuringen voor te hard rijden.


Aanrijding Leiden

Een 66-jarige fietser uit Leiden verleende op vrijdag 2 mei rond 16.00 uur op de kruising Zoeterwoudseweg met de Vrijheidslaan geen voorrang aan een 42-jarige fietser uit Leiden. Bij de aanrijding die ontstond raakte de 66-jarige Leidenaar aan het hoofd gewond. Hij werd overgebracht naar een ziekenhuis.


Onder invloed rijden (3x) Leiden

De politie hield op zaterdag 3 mei rond 00.05 uur op de Morspoort een 43-jarige automobilist uit Leiden aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De ademanalyse liet twee afwijkende resultaten zien, die van 1475 ug/l. en 1325 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) door het niet kunnen of niet willen meewerken aan de test. De politie liet daarop van de verdachte een bloedproef afnemen.
Een bloedproef werd ook afgenomen van een 67-jarige automobilist uit Leiderdorp. Agenten controleerden de man op zondag 4 mei rond 03.20 uur op de Schipholweg. Hij verkeerde onder invloed van alcohol. De verdachte was niet in staat om de ademanalyse af te leggen. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in. Ditzelfde lot onderging een 26-jarige automobilist uit Leiderdorp. Rond 04.20 uur hielden agenten de man aan als verdacht van het rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse was 625 ug/l. ( limiet 220 ug/l.)


Inbraak in woning Leiden

In de nacht van zondag 4 op maandag 5 mei werd er ingebroken in een woning aan de Pasteurstraat. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning is een mobiele telefoon en een tas met inhoud gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Spiegels van auto 's afgetrapt Leiderdorp
De politie is op zoek naar getuigen van vernielingen aan auto's op zaterdagavond 3 mei. De politie kreeg omstreeks 23.50 uur de melding dat een groep van ongeveer tien jongeren op fietsen de buitenspiegels van auto's langs de Van Diepeningenlaan trapte. Een getuige zag de jongeren wegfietsen in de richting van de Laan van Ouderenzorg. Ook op deze weg waren van een aantal auto's de spiegels afgetrapt. De politie constateerde in totaal acht vernielde voertuigen. De politie is op zoek naar getuigen die de fietsers van ongeveer 16 jaar, waarvan een aantal een rood shirt droegen, hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).


Aanhouding Leiderdorp

De politie heeft maandag 5 mei 03:45 uur een 35-jarige Rotterdammer aangehouden. De man was bij een vriend in Leiderdorp toen daar een vrouw binnenstapte met wie hij al enige tijd onenigheid had. De man zou de 28-jarige vrouw uit Leiden tegen het hoofd geslagen hebben. Zij belde even later zelf de politie. De man is na zijn aanhouding ingesloten.


Inbraak in woning Benthuizen

In de avond van vrijdag 2 mei werd er ingebroken in een woning aan de Oem van Wijngaarden. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning is een klein geldbedrag gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Onder invloed rijden Nieuwkoop

De politie hield op zaterdag 3 mei rond 03.15 uur op de Achterweg een 38-jarige automobilist uit Nieuwkoop aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 500 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Auto te water Ter Aar

Een 33-jarige man uit Alphen aan den Rijn raakte op zaterdag 3 mei rond 20.50 uur met zijn auto van de Oostkanaalweg en kwam tot stilstand in een naast de weg liggende sloot. Vermoedelijk raakte de man in de bocht van de weg de macht over zijn stuur kwijt. Voor onderzoek werd de man overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De politie liet daar van de man een bloedproef afnemen na gerezen verdenkingen van drankgebruik. De politie maakt proces-verbaal op.


Autobranden Alphen aan den Rijn

Onder verdachte omstandigheden ontstond op vrijdag 2 mei rond 16.15 uur brand in een geparkeerde auto aan de Koraalzwam. Buurtbewoners wisten de brand voor de komst van de brandweer al voor een groot deel te doven. De politie trof in de buurt van de auto in een fles van een brandbare vloeistof aan. Brandstichting sluit de politie dan ook niet uit. Rond 17.40 uur kreeg de politie de melding dat een jongeman aan de Leerhoevestraat had geprobeerd een geparkeerde auto in brand te steken. Hij stopte papier in de grill van de auto en probeerde dit aan te steken. Dit werd op tijd door getuigen opgemerkt. De jongen fietste na zijn ontdekking met een fiets weg. Uit een door de politie ingesteld onderzoek bleek dat deze jongen vermoedelijk ook gezien was bij de brand aan de Koraalzwam. De politie stelt een nader onderzoek in.


Onder invloed rijden Boskoop

De politie hield op zaterdag 3 mei rond 17.00 uur op de Molenkolk een 33-jarige automobilist uit Ilza (Polen) aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 1355 ug/l. ( 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Inbraak in woning Reeuwijk
In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 mei werd er ingebroken in een woning aan de Van Brederodestraat. Vermoedelijk kwam men de woning binnen met een valse sleutel of flipperen. Uit de woning werd geld, een mobiele telefoon en werden pasjes gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Waddinxveen

In de avond van zaterdag 3 mei werd er ingebroken in een woning aan de Joke Smithoeve. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning werden voor zover nu bekend is sieraden gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding Moerkapelle
Een op de Julianastraat overstekende eend veroorzaakte zaterdag 3 mei rond 12.40 uur een ongeval. Een 16-jarige jongen uit Waddinxveen raakte de eend en daardoor de controle over zijn scooter. Hij kwam ten val. Hij schoof over de weg tegen een naderende auto bestuurd door een man uit Moerkapelle en gleed vervolgens door een sloot in. Omstanders haalden de scooterrijder snel uit het water. Met een gebroken rugwervel en gebroken knie is de jongen opgenomen in een ziekenhuis.



Onder invloed rijden (3x) Nieuwerkerk aan den IJssel

De politie hield op vrijdag 2 mei rond 21.05 uur op de Kerklaan een 69-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 515 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.
Rond 23.55 uur hield de politie op de Schielandweg een 50-jarige automobiliste uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan. De vrouw verkeerde onder invloed van alcohol. Omdat de ademanalyse niet geheel lukte liet de politie van de vrouw een bloedproef afnemen.
Op zondag 4 mei hield de politie op de Rijksweg A20 een 24-jarige automobilist uit Gouda aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 525 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Politie houdt verdachte van inbraak aan Gouda

De politie hield op dinsdag 6 mei rond 04.35 uur in Gouda een 27-jarige man uit Gouda aan. De man wordt er van verdacht kort daarvoor een ruit van een wijkcentrum aan de Johan de Wittlaan te hebben vernield kennelijk met de bedoeling om in te breken. Getuigen die glasgerinkel hadden gehoord alarmeerden de politie. Uit een kort ingesteld onderzoek lijkt vooralsnog niets uit het wijkcentrum gestolenDe verdachte is ingesloten. De politie denkt dat de verdachte niet alleen was. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Gouda

In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 mei werd er ingebroken in een woning aan het Sonatepad. Via in een deur geboorde gaatjes wist men de sluitboompjes van de deur te ontgrendelen en de deur te openen. Uit de woning zijn portemonnees, een fototoestel, een laptop, een rugzak, zijn diverse passen, een NS-kaart en zijn autosleutels gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Lekkerkerk

In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 mei werd er ingebroken in een woning aan de Lange Dreef. Vermoedelijk kwam men de woning binnen na via de brievenbus het deurslot te ontgrendelen. Uit de woning zijn enkele portemonnees met inhoud en een rijbewijs gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Bruut van fiets beroofd Bodegraven

De politie heeft de aangifte opgenomen van een 15-jarige jongen uit Bodegraven. Zondagavond 4 mei werd hij iets na 21:00 uur ineens van zijn fiets getrokken. Hij fietste op de T-splitsing van de Vromade en de Cortenhoeve toen hij van achter aan zijn shirt werd getrokken en van zijn fiets viel. Hoewel het snel ging, zag hij dat twee jongens op twee fietsen, waarvan de ene dus van hem was, er over de Cortenhoeve vandoor gingen. De politie doet onderzoek.


Frontale aanrijding Zevenhuizen

De politie heeft hulp verleend na een frontale aanrijding op de Bredeweg in Zevenhuizen maandag 5 mei. Omstreeks 00:10 uur botsten daar twee personenauto's tegen elkaar. Uit de richting van Moordrecht kwam een 52-jarige man uit Spanje. Deze bestuurder kwam over de doorgetrokken streep op de weghelft voor het tegemoetkomend verkeer. De man, die alcohol gebruikt had, brak bij het ongeval een been en is met de ambulance naar het Groene Hart ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de tegenligger; een 43-jarige man uit Vlist raakte niet ernstig gewond.

Aanhoudingen na vernielingen auto's Nieuwerkerk a/d Ijssel
De politie heeft op zaterdag 3 mei rond 00.30 uur twee jongens uit Nieuwerkerk aan den Ijssel aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen aan auto's. De jongens van 16 en 17 jaar werden betrapt toen één van hen op de Singel een buitenspiegel van een auto vernielde. De gealarmeerde politie hield de twee aan. Uit onderzoek bleek dat er nog vier andere auto's op de Boslaan, de Dijkgraaflaan (2) en de Singel waren vernield. Mogelijk zijn er meerdere auto's vernield. De politie verzoekt de eigenaars dan aangifte te komen doen. De politie is in deze zaak op zoek naar de eigenaar van een witte bestelbus waartegen eveneens getrapt is. De vernielingen zijn gepleegd op vrijdagavond 2 en zaterdag 3 mei.





Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --