Gemeente Eemnes


* Gemeenteberichten week 18 (datum mededeling 01 mei 2003) Bestemmingsplannen

* Verleende APV vergunningen

* Minimabeleid Eemnes 2003


* Dodenherdenking
Stille tocht
Vlaggen
Twee minuten stilte
Gemeenteberichten week 18

* Ploeglaan 2, plaatsen berging, ingekomen 22 april 2003.
* Nieuweweg 28a, aanpassen woning, ingekomen 22 april 2003.
* Melkpad 7, aanpassen schuur, ingekomen 17 april 2003. Ingekomen aanvraag sloopvergunning

* Meentweg 31, slopen woning met garage, ingekomen 14 april 2003. Bestemmingsplannen

Voorgenomen vrijstelling (art. 19, lid 3 WRO)

* Laarderweg 52a, het vestigen van Horse Diverse, een winkel en groothandel in ruitersportartikelen alsmede ledermakerij.
* Meentweg 31, bouwen woning met garage.
bestemmingsplan. U kunt deze aanvragen vanaf 2 mei 2003 vier weken inzien bij de sector VROM. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk zienswijze tegen het verlenen van vrijstelling indienen bij Burgemeester en Wethouders.

Verleende APV vergunningen

* Drank en Horecavergunning aan Dhr. Veldkamp voor de lokaliteit Café Biljart Dik Trom (verzonden 14 april 2003)
* Kansspelvergunning aan Dhr. Veldkamp voor de lokaliteit Café Biljart Dik Trom (verzonden 14 april 2003)

* Ontheffing sluitingsuur aan Dhr. Veldkamp voor de lokaliteit Café Biljart Dik Trom, 26 april en 31 mei gedurende de tijden van 01.00 tot 02.00 (verzonden 14 april 2003)

U kunt als belanghebbende binnen zes weken na verzending een gemotiveerd en ondertekend bezwaarschrift indienen bij de burgemeester.
Voor meer informatie over APV vergunningen kunt u terecht bij mevr. Seure, tel. 035-5390687, sector ABW.
Minimabeleid Eemnes 2003

Bijzondere bijstand voor bevordering participatie Bent u 23 jaar of ouder, woont u zelfstandig en heeft u tenminste 18 maanden een minimuminkomen? Dan kunt u in aanmerking komen voor een eenmalige uitkering bijzondere bijstand.
Deze bijstand is bedoeld om te kunnen blijven deelnemen aan 'het maatschappelijk verkeer en andere secundaire levensbehoeften'. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: het lidmaatschap van de bibliotheek, kosten van vormings- en ontwikkelingswerk (bijv. Volksuniversiteit), lidmaatschap van een zangkoor, lidmaatschap van een sportvereniging, kosten van een zwemabonnement, etc.
De gemeente Eemnes verstrekt een bedrag van 204,20 per halfjaar aan een echtpaar of alleenstaande ouder
en een bedrag van 102,10 per halfjaar aan een alleenstaande. U hoeft niet aan te tonen dat u de kosten maakt. De bijstand is 2 x per jaar mogelijk. Voor de toetsing aan de criteria gelden twee peilmaanden: april en oktober.

Uitkering april 2003
Heeft u een uitkering voor levensonderhoud op grond van de Algemene bijstandswet (Abw), én voldoet u aan alle criteria, dan hoeft u niets te doen. De uitkering wordt u automatisch toegekend en begin mei 2003 uitbetaald.
Hoort u niets en meent u wel aanspraak te kunnen maken op de uitkering, wendt u zich dan tot uw contactpersoon bij de afdeling sociale zaken.
Heeft u geen Abw-uitkering voor levensonderhoud en is uw netto-inkomen, exclusief vakantiegeld, over de maand april 2003 (ongeveer): 758,47 (alleenstaande),
975,18 (alleenstaande ouder),

1.083,53 (echtpaar)?
Voldoet u ook aan de andere criteria? Dan kunt u een aanvraag voor deze bijzondere bijstand indienen bij de afdeling sociale zaken. Voor een aanvraagformulier en/of meer informatie vooraf kunt u terecht bij de receptie van sociale zaken.

De gemeente Eemnes werkt met betrekking tot de uitvoering van 'sociale zaken' samen met de gemeente Blaricum en de gemeente Huizen. De uitvoeringsorganisatie is de "Intergemeentelijke Afdeling Sociale Zaken Huizen, Eemnes, Blaricum", die is gevestigd in het gemeentehuis van Huizen, Graaf Wichman 10, te Huizen.
De receptie van de afdeling is:

* Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 9.00 tot 12.00 uur

* Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar op nummer 035 528 19 11

Dodenherdenking 4 mei 2003
Zondag 4 mei om 20.00 uur vindt de jaarlijkse dodenherdenking plaats bij het Vrijheids-mo-nu-ment op het Plantsoen.
Op dat moment herdenken wij de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook hen die, waar ook ter wereld, sinds die tijd als gevolg van oorlogs-handelingen zijn omgekomen. Stille tocht
De stille tocht vertrekt om 19.50 uur vanaf de hoofdingang (Laarderwegzij-de) van het gemeentehuis.
Burgemeester en wethouders, met direct daarachter de kin-deren van De Wegwijzer (de school die dit jaar het monument adopteert), leiden de tocht.

Voor een goede orde bij het monument vragen wij u in cirkelvorm op te stellen, maar de doorgang vanaf het Plantsoen (oostzijde) en de plaats vóór het monument vrij te houden voor het gemeentebestuur en de schoolkinderen.
De kinderen zullen ook de officiële kransen en bloemstukken leggen. Direct aansluitend kunnen de andere aanwezigen hun bloemen leggen. Vlaggen
Wij vragen u deze avond vanaf 18.00 uur tot zonsondergang (21.10 uur) te vlaggen. De vlag (zonder wimpel) dient dan halfstok te worden uitgestoken.
Twee minuten stilte
Tegelijk met onze herdenking vinden op vele andere plaatsen in het land herdenkingsplechtigheden plaats. Overal wordt vanaf 20.00 twee minuten stilte in acht genomen. Wij verzoeken u hieraan mee te werken.