Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-05-2003 Persberichten district Lekstroom, 09.45 uur

Ernaast gevist

NIEUWEGEIN- Maandag werd een man aangehouden na een winkeldiefstal. Rond 12.00 uur werd een 36-jarige man uit Utrecht aangehouden in een winkel aan de Veldwade. De man wilde de winkel verlaten zonder enkele benodigdheden voor een aquarium af te rekenen. Winkelpersoneel zag dit en kon de man staande houden. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau en na verhoor met een bekeuring heengezonden.

Aanrijding met letsel

IJSSELSTEIN- Op de Edelstenenbaan vond maandagochtend een ongeval plaats. Omstreeks 08.00 uur reed een 35-jarige vrouw, met haar 2 jarige zoontje over de Edelstenenbaan, komende uit de richting Planetenbaan. In de bocht kwam ze op de weghelft van het tegemoetkomend verkeer terecht. Daar reed op dat moment een 30-jarige man uit Den Haag. Hij kon een aanrijding niet meer voorkomen en de vrouw reed vol op zijn auto in.

De brandweer heeft de deuren van de auto losgeknipt, zodat ambulancepersoneel de vrouw er beter uit kon halen. De vrouw en haar zoontje zijn beiden vervoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek dat de vrouw op meerdere plaatsen haar been had gebroken en een paar ribben waren gebroken. Het jongetje had alleen een tand door de lip. De man had lichte schade aan zijn auto en geen letsel.

Kop-staart aanrijding

NIEUWEGEIN- Maandag vond op de Weg naar de Poort een aanrijding plaats. Omstreeks 10.00 uur kon een 35-jarige man uit Westzaan niet meer op tijd tot stilstand komen voor het verkeerslicht. Hierdoor botste hij tegen een 32-jarige vrouw die stond te wachten voor het verkeerslicht.

De vrouw is met nekklachten vervoerd naar het ziekenhuis. Beide voertuigen hadden lichte schade.

Negeren stopteken

NIEUWEGEIN- Dinsdagochtend werd een man aangehouden nadat hij meerdere malen een stopteken negeerde. Agenten zagen de auto te snel rijden over de Laaggravenseweg en wilden hem controleren.

De man negeerde het stopteken dat hem werd gegeven en bleef doorrijden. Op de kruising Zuidstedeweg-Plettenburgerbaan stond de man voor het rode verkeerslicht. De agenten wilden de man daar aanhouden, maar hij reed weer weg. Op de kruising met de Binnenwal kon de man worden aangehouden, nadat de agenten hun dienstvoertuig voor de man zijn auto hadden gezet. De 38-jarige man uit Nieuwegein werd overgebracht naar het bureau en kon na verhoor met een proces-verbaal het bureau verlaten.