Gemeente Eemnes













wethouders van Eemnes d.d. 28 april 2003
PORTEFEUILLE BURGEMEESTER Onderwerp Besluit
Politie.
Politie Eemland Noord heeft de jaarcijfers over 2002 gepresenteerd. V.k.a.
Jaarrekening en het bijbehorende verslag en de ontwerp-begroting van
2004 alsmede bijbehorende meerjarenraming tot en met 2007 van de PUWC. De PUWC stelt op grond van artikel 30 en 31 van de gemeenschappelijke regeling de raad, voor 13 juni 2003, in de gelegenheid te reageren op de bijbehorende stukken. Indien zij voor 13 juni 2003 geen reactie hebben ontvangen nemen zij aan dat de raad zich kan verenigen met de jaarrekening 2002, de bestemming van het batig saldo alsmede het overschot van de algemene reserve, de begroting 2004 met de bijbehorende meerjarenraming alsmede het tarief. De jaarrekening en het bijbehorende verslag en de ontwerp-begroting van 2004 alsmede bijbehorende meerjarenraming tot en met 2007 voor kennisgeving aan de raad voorleggen. .

Verzoek vestiging makelaarskantoor/ verzekeringsbedrijf Wakkerendijk
178.
T. B. en makelaars willen een makelaarskantoor c.q. verzekeringsbedrijf vestigen in het pand gelegen aan de Wakkerendijk.

Meedelen dat de vestiging van een verzekeringsbedrijf en makelaarskantoor met een oppervlakte van maximaal 150m2 in het pand Wakkerendijk is toegestaan.

Starterlening.
De gemeenteraad heeft het voorstel behandeld. Naar aanleiding hiervan moeten nog een aantal vragen worden beantwoord. Voorstel:

1. De ondergrens van 39.000 dat men voor een lening in aanmerking komt laten vervallen. Voor het overige vasthouden aan de regeling.
2. Een en ander bespreken in de vergadering van cie WRM. Bestuurlijk overleg SCW.
Op 17 februari 2003 heeft er een bestuurlijk overleg met SCW plaatsgevonden.
Voorstel:

1. De SCW meedelen dat ingestemd kan worden met de berekening van het disagio.

2. Een besluit nemen ten aanzien van de toewijzing van 3 huurwoningen in de uitbreiding van de Noordbuurt aan Sherpa.
3. De SCW meedelen dat niet ingestemd kan worden met een onttrekking van 660.000 aan hun reserve volkshuisvesting Eemnes voor de aankoop van gronden zuidelijk van het bedrijventerrein.


1. Akkoord.

2. Akkoord.

3. Akkoord.
Stand van zaken regionale samenwerking bibliotheken d.d. 14 april
2003.
Dhr. Delfgou geeft namens het bestuur van de bibliotheek Eemnes de stand van zaken weer, omtrent het overleg regionale samenwerking met de gemeenten Laren/Blaricum, Huizen en Eemnes.
v.k.a. en t.k.n. aan de raad.
Notulen Hilt.
Notulen bestuursvergadering de Hilt, d.d. 12 maart 2003. v.k.a.
V.k.a.