Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 6-05-2003
Persberichten dinsdagochtend 6 mei 2003 Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Ron Reinds heeft perspiket tot donderdagmiddag

Bromfietser breekt enkel bij ongeval
NIEUW RODEN Maandagavond tegen 19.30 uur reed een 40-jarige man uit Roden met zijn bromfiets over de Terheylsterweg. Op de kruising met de Eikenlaan en de Kerklaan moest hij uitwijken om een automobilist voorrang te verlenen en kwam te vallen. Daarbij brak hij zijn enkel.

Motorrijder onderuit
MEPPEL Dinsdagochtend omstreeks 6.00 uur gleed een 44-jarige motorrijder uit Nijeveen in een bocht op het natte wegdek van de Eekhorstweg onderuit. Hij kwam met zijn schouder tegen de stoeprand terecht en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Auto-inbraken
ASSEN Maandagmiddag is aan De Haar een ruit vernield van een personenauto. Vanaf de achterbank is een tas met daarin een fotocamera gestolen. Een 45-jarige man uit Medemblik deed aangifte. Aan de Zuidhaege is tussen 15.30 en 17.30 uur een radardetector gestolen uit een geparkeerde auto. Om in de auto te komen is een zijruit vernield. Een 39-jarige man uit Zwiggelte deed aangifte. EXLOO Maandagnacht zijn hier inbrekers actief geweest. Aan de Veldakkersweg trof een bewoner rond 2.00 uur een man aan in zijn auto, die er vervolgens vandoor ging. Door de dader te betrappen is een diefstal voorkomen. Een zoektocht naar leverde niets op. Later bleken aan de Volmachtenweg (2) en de Badhuisweg in totaal drie auto te zijn opengebroken. Uit twee autos verdween een radio. Van een derde is benzine uit de tank gehaald.

Winkeldieven opgepakt
MEPPEL Maandagmiddag is een 68-jarige vrouw uit deze plaats betrapt bij diefstal in een supermarkt aan de Grote Akkerstraat. Ze had voor 4 Euro niet afgerekend. Ze kreeg een dagvaarding. HOOGEVEEN Maandagmiddag is een 42-jarige man uit Geesbrug, en niet voor de eerste keer, betrapt bij de diefstal van levensmiddelen in een supermarkt in de Hoofdstraat. Omdat hij van meerdere winkeldiefstallen wordt verdacht is huiszoeking gedaan. Daarbij zijn vele honderden gestolen artikelen aangetroffen, zoals pakken koffie, wasmiddel en tandpasta. De man zit nog vast.
EMMEN Maandagmiddag is een 30-jarige man uit Apeldoorn betrapt bij de diefstal van yoghurt ter waarde van iets meer dan 2 Euro. Hij werd aangehouden en kreeg een dagvaarding. Daarna kon hij meteen blijven omdat hij nog een straf van zeven dagen hechtenis open had staan.